Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:57, 28. 10. 2020.

Volonteri kažu da azil neće smanjiti broj pasa na niškim ulicama, već sterilizacija i odgovornost vlasnika

Pansion-za-pse-u-Konjičkom-klubu-8;-foto:-JV-J.-A Napuštenih pasa sve više; foto: JV/J. A.

Da pse na grobljima okuplja hrana koju ljudi tamo odnose, te da bi ih bilo manje i tamo i u gradu kada bi vlasnici sterilisali i vodili računa o svojim ljubimcima, saglasni su volonteri niškog prihvatilišta "ZOOhigijene" i iz "Društva za zaštitu životinja". Isto misle i o azilu i kažu da smeštanje pasa u kaveze ne bi smanjilo njihov broj na ulicama, a predsednica Društva dodaje da Grad treba da preusmeri novac za izgranju azila na masovnu sterilizaciju i kastraciju vlasničkih pasa.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • rešenje je u čipovanju

    17:14 // 28. 10. 2020.

    visoke kazne za svakog vlasnika čiji pas nije čipovan, a još više ako ga izbaci na ulicu i problem će biti rešen. Onaj ko se odluči za čuvaje psa mora obezbediti sopstveni novac za kastraciju i sterilizaciju. Kod nas mnogi drže pse, ali nisu svi humani prema svojim ljubimcima i takve treba žestoko po džepu, jer je za neke to jedini način da se nauče da budu ljudi.

  • FoxMulder

    18:07 // 28. 10. 2020.

    Dozvoliti cuvanje pasa samo u uslovima ko ima dvoriste.

  • Miki

    19:19 // 28. 10. 2020.

    A kad ce azil?

  • Mara

    19:58 // 28. 10. 2020.

    Humano je to što mislite o životinjama. Ali sada kada narod umire životinje neka sačekaju. Ili ih strpati u Zoo planetu ramo su vrlo odgovorni

  • Naissus

    21:38 // 28. 10. 2020.

    Neverovatno je sta sve necete da smislite samo da ne bi izgradili azil. Sramota je vise od vasih izgovora

  • Ceca

    21:43 // 28. 10. 2020.

    šta se čeka, zašto neko ne predloži u skupštini zakon o obaveznom čipovanju i ozbiljnom kažnjavanju neodgovornih vlasnika.

  • Stole

    23:47 // 28. 10. 2020.

    Ti što imaju dvorište su najneodgovorniji..na kakve horor uslove nailazim,kad razmislim,bolje da je na ulici nego na lancu od 30cm u buretu koje je šuplje sa obe strane,a vodu im sipaju kad se sete.Tuga.

  • zivim u selu

    04:16 // 29. 10. 2020.

    "Obozavam kuce,jao sto je lepo,slatko,luce moje..." I tako joj ja dam stene.Posle par dana je pitam kako se priviklo i dobijem odgovor:"Izbacili smo ga pored Nisave,cele noci cvili,nismo mogli da spavamo,vrsi nuzdu po tepihu,snacice se ono." Ovo je istina.Koliko li je takvih? Ista gospa se preko portala bori za prava psa lutalica."Jao,sto ja volim pozoriste,ali ne u svojoj kuci."

  • последица

    10:42 // 29. 10. 2020.

    Град нема пара за азил.Па то кошта као зоолошки врт.Није само направити га,а шта после? Лечимо последицу,а не узрок.Боље спречити,него лечити.

  • dosta foliranja

    10:59 // 29. 10. 2020.

    Kakav azil,kakvi bakrači,ne folirajte se više.Pitajte Centar za socijalni rad koliko ima beskućnika i napuštene dece i da li ima para za njihovo zbrinjavanje.Kažnjavajte nesavesne vlasnike sto izbacuju kučiće na ulicu,što se bahato ponašaju u šetnji s njima i ne pridržavaju osnovnih pravila.Lutalice rešite kako znate,jer da ima zakona ovoga ne bi bilo.Pogledajte istini u oči.

  • Lalinske Pojate

    12:01 // 29. 10. 2020.

    Iz takozvanih nekih privatnih azila ih ispustaju na ulicu,jer nemaju hrane ili ih oteraju u obližnja sela,pa pokolju ljudima ovce i koze.Sela nikada nisu imala pse lutalice,a sada ih je ko zna koliko. Kad zakolju 4-5 ovaca,znate li vi koliko to kosta?

  • Aleksandra Dudic

    20:45 // 2. 2. 2021.

    Prihvatilista su odlicna mrsta za zloupotrebu buzdzetskih sredstava, izgradnja takodje.
    Da ih interesuje resavanje problema, resavali bi ga u korenu: obavezno čipivaNje, sterilizacije/kastracije, tako bi se kaznjavali neodgovorni vlasnici, vremenom bi se smanjio broj pasa. Gradske pse koji su na ulici,Grad treba hrani i leči,to je zakon. obaveza, copori se razbijaJu,delociraju,a agresivne u azil

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: