Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:38, 24. 11. 2022.

| Društvo

Volonterima iz "Čepeninga" hitno potreban kamion za prevoz čepova

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Čepening pomoć za prevoz; foto: FB Čepening
Hitno potreban prevoz i volonteri za utovar čepova; foto: FB Čepening

Skoro 4 tone čepova sakupili su volonteri akcije "Čepening" u Nišu, ali im je sada hitno potreban neko ko bi besplatno dao kamion da se oni prevezu na reciklažu, kako bi tim novcem kupili pomagala za one kojima su potrebna. Vojkan Živković kaže da su potrebni i volonteri za utovar čepova, a da je rok do kraja ovog meseca.

Već godinama se u Nišu volonterski sakupljaju plastični čepovi, u okviru akcije "Čepening", koja pomaže i klinikama, ustanovama i građanima pomagalima koja su im neophodna.

Sada je njima potrebna pomoć - kamion koji bi mogao da preveze oko 4 tone čepova, kao i desetak volontera koji bi pomogli da se oni utovare. Čepening pomoć za prevoz čepova; foto: FB Čepening Hitno potreban prevoz i volonteri za utovar čepova; foto: FB Čepening

Mi sve što radimo, radimo volonterski. Zapravo gledamo i prevoz ako možemo da dobijemo "pro bono", jer za pare je lako, svako će da nađe. Ima oko 4 tone čepova, a s obzirom na to da je to kabasta, ali laka roba, nama treba neki kamion malo veći, ne kombi, ali ne ni šleper. Lokacija gde se ti čepovi voze je Beloljin, oko 50 km od Niša, tamo je reciklažni centar gde mi to odnosimo već godinama - ističe Živković.

Prevoz je hitno potreban, krajnji rok je kraj ovog meseca, a Živković pojašnjava da su čepovi trenutno u njegovoj staroj kući gde niko ne živi, ali komšije već negoduju, jer se napravila velika gomila, a ide i zima, pa mogu i da izmrznu napolju.

4 tone čepova je negde oko 100.000 dinara, to je dovoljno za 6, 7 kolica, za dva već znamo gde će da idu, ali za ostala još nemamo imena za pomagala. Mi redovno skupljamo čepove, kad se to nagomila nosimo na reciklažu i pomagala nabavljamo shodno potrebama kad se ko javi - pojašnjava.

Prevoznici koji bi da učestvuju u ovoj volonterskoj akciji, kao i građani koji mogu da pomognu za utovar, mogu da se jave Živkoviću na broj telefona 061 2186321 ili preko Fejsbuk stranice "Čepeninga".

    Podsetimo, do sada su u okviru akcije "Čepening", zahvaljujući Nišlijama koji sakupljaju plastične čepove, pomagala dobile brojne klinike, ustanove i pojedinci.

    Podeli sa prijateljima
    Komentari
    Poslednji komentari
    • Mika

      23:23 // 25. 11. 2022.

      Djubriste. Sta komsije misle, i Komunalna milicija koja je iza coska??

    • Djoka

      22:07 // 25. 11. 2022.

      10 ljudi za utovar 4000 kg???
      To jedan covek utovara za sat gospodo humanitarci.

    • NIŠta za NIŠ

      17:35 // 25. 11. 2022.

      Bolesnu majku sam vozila taksijem po bolničkom krugu i oko KC Niš! SRAMOTA!

    Pošalji komentar:

    Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

    Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

    Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

    Došlo je do greške pri dodavanju komentara
    Preostalo ti je 400 karaktera

    Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

    Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

    Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

    Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

    KOMENTAR DANA

    Da stave Hitnu na Kamenički vis?

    Miloš Čitalac

    Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

    Pronađite nas na: