Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 15. 9. 2017.

| Društvo

Voz prolazi, Palilulska rampa podignuta [video]

Autor:B. Ž.Izvor:Južne vesti

Palilulska rampa, 14. septembar oko 16 sati

I dok čelična kompozicija, sa dizel lokomotivom na čelu, prolazi Palilulom, jednom od najprometnijih raskrnica u Nišu, rampe na pružnom prelazu stoje uspravljene.

Građani koji su prolazili kod Palilulske rampe juče oko 16 sati, kažu da je srećom voz išao veoma sporo, pa je izbegnuta svaka mogućnost da se desi bilo kakva nezgoda.

Jedino odgovorno i trezveno lice je masinovođa, koji je skroz zaustavio lokomotivu kako bi izbegao tragediju. Bravo i pohvala - rekao je građanin.

Inače, ovakve pojave su veoma česte na pružnim prelazima koji presecaju niške ulice u centru grada. U Infrastrukturi železnice Srbije koja se bavi održavanjem pruge i pružnih prelaza govore da "nema smetnji na niškim rampama", iako Nišlije svedoče suprotno.

Podsetimo, i pre mesec dana je upravo Palilulska rampa bila podignuta, a u Železnicama Srbije su tada rekli da je to "najverovatnije zbog izgradnje čairskog kolektora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    15:20 // 17. 9. 2017.

    Ovo je samo primer i dokaz da se o bezbednosti saobraćaja ne brine dovoljno i ne radi na pravi i jedini a to je stručan način. Ako u Nišu nema saobraćajnih eksperata dovesti ih iz Beograda, Novog Sada i dobro ih platiti jer su naše glave i glave naših sugrađana i komšija u pitanju.

  • nebitan

    10:03 // 16. 9. 2017.

    A najgora stvar u svemu sto na tom pruznom prelazu vise nema radnika-cuvara prelaza. U najprometnijem delu grada gde orolazi pruga, Zeleznica sklanja ljude koji obezbedjuju prelaz. Neshvatljivo!!!!!!!!!!!

    • Опрема је престара, резервних делова и учених мајстора нема

      15:31 // 16. 9. 2017.

      Нема ко да покоси траву са обе стране пруге, нема ко да посече гране са обе сране пруге, нема ко да чува прометне пружне прелазе, али су им (као и целој држави) препуне канцеларије свакојаких руководилаца, шефова, начелника, директора, референата и ко зна све којих лезилебовића и партијских кадрова. О брзим пругама се не проговара, евентуално само о враћању старих на пројектованих 120km/h.

  • Numancia

    07:24 // 16. 9. 2017.

    Nesto sto u normalnim drzavama bi bio skandal i izazivanje opste opasnosti,kod nas je postalo normalno i uobicajeno!Niko da odgovara,bude smenjen,niko da popravi...Sve su nam drugi narodi krivi a davimo se u javasluku,neodvovornosti i nekulturi zivljenja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: