Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 15. 9. 2017.

Voz prolazi, Palilulska rampa podignuta [video]

voz prolazi Voz prolazi, rampa opet podignuta; foto: M. G.

I dok čelična kompozicija, sa dizel lokomotivom na čelu, prolazi Palilulom, jednom od najprometnijih raskrnica u Nišu, rampe na pružnom prelazu stoje uspravljene.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Vjuer

    23:26 // 15. 9. 2017.

    Pa dobro, dokle ćete više da pišete gluposti o pružnim prelazima?
    Nije u pitanju prisebnost mašinovodje nego postupak u slučaju kvara na prelazu. Zato postoje kontrolni signali na 900m od prelaza sa obe strane koji nalažu da voz "stane i svirne". Ako mi ne verujete, idite na ž.stanicu pa se raspitajte.

    • Naissus

      11:16 // 16. 9. 2017.

      Pa da, nije važno što je moja krava crkla nego kako to da komšijina još nije. Alal vera za logiku, zato nam i ide ovako kako nam ide, zbog tak'ih nepismenih.

      Kako ih bre nije sramota da za mesec ipo dana čak i ne izađu na teren da pogledaju o čemu se radi!

    • pravnik

      20:35 // 16. 9. 2017.

      U pravu ste da masinivodja ima obavezu da stane, koristi zvucnu signalizaciju I kada bude siguran da na pruznom prelazu nema pesaka I automobila minimalno brzinom prolaI. I pored svetlosne signalizacije (signala pored pruge) , masinovodja u stanici dobija nalog od otpravnika voza da je prelaz neobezbedjen, I masinovodja je u obavezi da ukoci ispred istog I koristi sirenu. izmedju ostalog masinivod

  • Pera

    16:45 // 15. 9. 2017.

    Rampa je podignuta jer je kompozicija prisla rampi mnogo sporo pa je nije detektovala.

    Mozda je bolja varijanta da se stavi semafor i za voz i za vozila.


    (Salim se naravno. Bolje nego da placem)

    • nastavnik

      21:10 // 15. 9. 2017.

      Da pogledamo iz svih uglova tu rampu.
      Kada krenes iz pravca OS Branko Miljkovic, sa desne strane do same rampe i tvrdim do same rampe, nema semafora za desnu stranu. Semafor je preko puta ulice kod cevabdzinice. Koji id.ot postavlja semafore preko puta druge kolovozne trake. Kada bus, kamion, sleper idu iz pravca cele kule onda ZAKLONE taj semafor i nista se ne vidi. Id.otizam najvece vrste.

  • Numancia

    07:24 // 16. 9. 2017.

    Nesto sto u normalnim drzavama bi bio skandal i izazivanje opste opasnosti,kod nas je postalo normalno i uobicajeno!Niko da odgovara,bude smenjen,niko da popravi...Sve su nam drugi narodi krivi a davimo se u javasluku,neodvovornosti i nekulturi zivljenja!

  • nebitan

    10:03 // 16. 9. 2017.

    A najgora stvar u svemu sto na tom pruznom prelazu vise nema radnika-cuvara prelaza. U najprometnijem delu grada gde orolazi pruga, Zeleznica sklanja ljude koji obezbedjuju prelaz. Neshvatljivo!!!!!!!!!!!

    • Опрема је престара, резервних делова и учених мајстора нема

      15:31 // 16. 9. 2017.

      Нема ко да покоси траву са обе стране пруге, нема ко да посече гране са обе сране пруге, нема ко да чува прометне пружне прелазе, али су им (као и целој држави) препуне канцеларије свакојаких руководилаца, шефова, начелника, директора, референата и ко зна све којих лезилебовића и партијских кадрова. О брзим пругама се не проговара, евентуално само о враћању старих на пројектованих 120km/h.

  • Milivoj

    15:20 // 17. 9. 2017.

    Ovo je samo primer i dokaz da se o bezbednosti saobraćaja ne brine dovoljno i ne radi na pravi i jedini a to je stručan način. Ako u Nišu nema saobraćajnih eksperata dovesti ih iz Beograda, Novog Sada i dobro ih platiti jer su naše glave i glave naših sugrađana i komšija u pitanju.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: