Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 4. 9. 2015.

Vozač autobusa jednom rukom telefonira, drugom drži volan

slika1nisekspres Ovakvim ponašanjem vozači krše Zakon o bezbednosti saobraćaja; foto: S. M.

Iako je time rizikovao živote desetina putnika, jedan vozač "Niš-ekspresa" uslikan je kako jednom rukom vozi dok drugom telefonira mobilnim i to, prema rečima putnika koji ga je fotografisao, sve od naplatne rampe Nais do glavne autobuske stanice u Nišu. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Juznjak

    12:43 // 4. 9. 2015.

    Nije ovo prvi put da se vidja ova slika vozaca autobusa(nije samo Nis-Ekspres).

    Kritika Nis Ekspresu, zasto vozicima ne kupite bluetooth uredjaje? Time doprinosite da se putnici u autobusima osecaju bezbednije.

    • Drakce

      18:03 // 4. 9. 2015.

      Da, u 21-veku, nikom u toj firmi nije palo na pamet da postoji bluetooth, svaka cast na komentaru:)

  • Kupi Si Nesto

    12:45 // 4. 9. 2015.

    Nije to nista, da vidis samo kako menjaju brzine..

  • Vlada

    13:42 // 4. 9. 2015.

    Njihovi autobusi imaju autopilot a to ovaj putnik nije primetio...bez brige,situacija je pod kontrolom.

  • Marija

    13:22 // 4. 9. 2015.

    Vozači Niš-ekspresa dok voze: telefoniraju, puše, raspravljaju se sa putnicima, izuzetno su neljubazni, staju gde hoće da bi završavali svoje privatne obaveze,... Naravno, putnici koji se žale dispečeru na glavnoj autobuskoj stanici u Nišu, umesto da budu saslušani i da odgovorni nešto preduzmu, bivaju izloženi podsmehu i kritikama.
    Dispečeri znaju ko je bio vozač na tom polasku.

  • Ibi

    13:56 // 4. 9. 2015.

    Ma može on i zavezanim očima put Niša !A pošto imam poverenje u Niš -Expres ,siguran sam da će vozač dobiti 5 packi od rukovodećeg organa po ruci i 20 piva da plati šefu u znak izvinjenja .Sve dok nas voze kojekakvim krševima ,nema šta da brinemo . :(

  • Firma ,, Krstic"

    13:38 // 4. 9. 2015.

    Misko, ali savremeni...

  • ljuta masina

    15:47 // 4. 9. 2015.

    Ovu gospodju treba staviti u autobus pa na svaku liniju i to onu gde ide samo jedan vozac.Treba gospa da sve to vidi u praksi.Nije saobracaj sociologija i novinarstvo.Vozac ne sme da razgovara telefonom,ali mora jer ga svaki cas zovu iz firme ili putnici kojima treba da stane van stanice.TO JE ISTINA O NISEKSPRESU.

    • joca

      17:41 // 4. 9. 2015.

      putnici moraju sami da brinu o svojoj bezbednosti kada firme i država to ne žele, jeste na ovaj način stradaće možda nevini vozači ali će nakon nekoliko naplaćenih kazni i firme početi da se uzimaju u pamet...

    • oliver

      18:51 // 4. 9. 2015.

      @joca Ovde ce stradati vozac od firme,kazne za telefoniranje placaju vozaci kada ih milicija uhvati.Znaci:firma nece biti kaznjena.

  • buca

    15:41 // 4. 9. 2015.

    Dragi putnice,koji si ovo fotografisao - upravu si,ali to isto treba da uradis kad vozac vozi i prodaje karte.To posalji Nisekspresu pa neka PR tada da izjavu.

  • Milenko

    17:23 // 4. 9. 2015.

    I ovo je za osudu...ali pogledajte vozace autobusa u gradskom saobracaju,to je da te jeza uhvati...U Arivi I Curdicu ima par vozaca koji ne ispustaju telefon cele smene

    • jof

      07:18 // 5. 9. 2015.

      Da ih jednom saobracajna kaznila - vise ne bi uzeli telefon u ruke.

  • ***

    15:24 // 4. 9. 2015.

    Zna vozac da ne sme da prica,ali ako zove neko iz firme - MORA.Zna to i gospodja PR.

  • zna ona to dobro

    15:04 // 4. 9. 2015.

    Gospodjo Nikolic,ne obmanjuj narod.Znas ti dobro,da vozac mora da se javi ako ga zove dispecer,sef,mozda ti kao PR i da ce ako to ne uradi dobiti prijavu i biti kaznjen.Razgovori sa dispecerom nekada potraju i veoma su mucni.Mozda ti to nije poznato jer si u firmi malo i sa prekidima.Da ne sme da razgovara - ne sme,a zasto ih kaznjavate kada se ne javi?

  • miki

    01:35 // 5. 9. 2015.

    kako ne napisete za interventnu ili druge nadlezne sto idu preko pune 2 ,na crveno ili koriste mob?pa odma ima da vas vide kad slikate i maltretiranje dobijete!!!nis ex jadna firma...dobro vas i voze...

  • Zoran Nikolic

    11:17 // 5. 9. 2015.

    Kad je telefoniranje za vreme voznje u pitanju to nije novost. To je postalo uobicajeno. To cini vecina vozac , a sto je najgore to cini i saobracajna policija

  • NIkola Majstorovic

    15:10 // 4. 9. 2015.

    Ovo je uobicajna pojava, vozim se nisekspresom makar jednom mesecno, tako se javljaju kad krecu i kada stizu u stanicu, a cesto vozi smao jedan vozac p amora sve sam da radi.

  • penzionerka

    19:15 // 4. 9. 2015.

    Molim vas da mi verujete ,jer imam dva živa svedoka,da je pre 15ak godina jedan šofer Niš ekspresa vozio autoputem pored Jagodine i jednom rukom držao novine i čitao. Tada nije bilo ovakvih mobilnih pa nismo mogli da snimimo

    • Genetika i geografija

      23:43 // 4. 9. 2015.

      Ništa čudno, svakodnevno se svi susrećemo sa njihovom bahatošću u saobraćaju i već tradicionalnom neljubaznošću. To već prelazi i u nasledni faktor jer odavno kruži vic koji govori o ponosnom ocu iz ruralnih zaseoka dvadesetak km od Niša, koji svog tek rođenog sina proveze pored niškog MUP-a i govori mu : Ovde će radiš, ako ni čiča ne ubaci tu onda će te tate zaposlu u Niš-ekspres sigurno !

    • bilja

      07:25 // 5. 9. 2015.

      Da sam bila na mestu putnika,koji je ovo snimio,pozvala bi saobracajnu policiju.

  • Uros Uskokovic

    17:04 // 4. 9. 2015.

    Treba da budete svesni da ste ovim cinom ucinili da covek ostane bez posla..Svaka vam cast! Covek nije kriv sto nema bezicnu slusalicu nego njegova firma.

    • sugradjanin

      18:38 // 4. 9. 2015.

      Bravo ! Niko ne zna koji su to mucenici.

    • Silver Surfer

      21:26 // 4. 9. 2015.

      A vi trebate da budete svesni da je vozač tim činom ugrozio živote svih putnika u autobusu i živote ostalih učesnika u saobraćaju.

    • Darko

      07:48 // 5. 9. 2015.

      On je trebalo da bude svesan da ugrozava zivote ljudi! A ako vec ne moze bez telefoniranja mogao je da kupi handsfree, ne kosta 1000e nego izmeddju 10 i 20e.

    • Ivan

      12:09 // 5. 9. 2015.

      Covek je kriv jer prica telefonom a pravila sluzbe to zabranjuju. A firma nije duzna da mu kupi bezicne slusalice. Osim toga one kostaju 1000 dinara. Sa platom iz Nis Ekspresa moze da je bez problema kupi.

  • sale

    22:18 // 4. 9. 2015.

    Ja nekako sticem utisak da je vozace u srbiji (sve vozace, ne samo profesionalce) sramota da koriste handsfree set ili nesto slicno.

    Kao da se plase da ce ljudi da im se smeju ako ih vide sa slusalicom na uhu ili tako nesto..

  • Nesa

    23:30 // 4. 9. 2015.

    Nisekspres ima sigurne ,nove autobuse ,ajd more ne zanosite se ,pa svaki drugi vozac bi dobio otkaz, pogledajte malo po gradu sta rade profesionalci .

  • Marko

    02:05 // 6. 9. 2015.

    Kako Vas nije sramota,covek koji je napravio mali prekrsaj vi tu saljete slike i pisete svasta,,,,pogledajte malo statistiku sta je uzrok u 99 % slucajeva saobracajnih nezgoda pa tad komentarisite....

    • misko

      08:48 // 9. 9. 2015.

      Ako si ovo ozbiljno mislio...dosta sam u automobilu, a i da nisam, lako se prepoznaju vozači koji razgovaraju mobilnim ili kucaju poruke. voze sporo ili nekontrolisano sporo-brzo, krivudaju, prelaze na otvorenom putu u drugu traku ili sleću sa puta, ne daju žmigavce tj. naglo skreću...
      Najžalosnije je kada vidim roditelje sa decom u kolima kako to rade, plus što je mnogo dece bez obaveznog sedišta

  • Dejan Milijić

    11:37 // 9. 9. 2015.

    Kad već putnici nemaju šta da rade nek slikaju ali obavezno da se vežu nekim pojasem ili užetom za sedište da ne polete pošto skoro svi su nešto nervozni i odmah bi da stignu gde su pošli. Bluetooth imamo,pojedini,ali nećemo da ga koristimo,kvari nam frizuru.Ožalošćeni vozač autobusa - zbog putnika!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: