Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 14. 12. 2023.

| Društvo

Vozač UKC-a privatnim automobilom Perišića vozio njega i njegovu suprugu van zemlje

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš KOSTA
Problematike s vozačima; Foto: Aleksandar Kostić

U dva navrata početkom godine, prilikom izlaska, odnosno ulaska u zemlju u privatnom vozilu direktora UKC-a Zorana Perišića, zajedno sa njim, bila je i njegova supruga Jelena, dok je za volanom bio vozač Univerzitetsog kliničkog centra D. N. i to u radnim danima, koji su upisani kao službeno putovanje. Da li za takvo službeno putovanje postoje putni nalozi, ali i povod - iz UKC-a ćute.

Prema izvodu sa graničnog prelaza Sremska Rača, koji je redakciji Južnih vesti dostavio izvor uz molbu da ostane anoniman, prvog februara, odnosno 3. marta ove godine preko granice sa Bosnom i Hercegovinom, direktora UKC-a Zorana Perišića i njegovu suprugu Jelenu Perišić, inače glavnu sestru Klinike za kardiologiju, "rendž roverom" Perišića upravljao je vozač zaposlen u UKC.

Konkretno, 1. februara u 10:54 prošli su svo troje, a ponovni ulazak u Srbiju beleži se istog dana u 14:31, dok je 3. marta u direktorovom "rendž roveru" bio je samo vozač D. N. i Perišićeva supruga Jelena.

On je lični Perišićev vozač, zaposlen u UKC, koji vozi njegovu porodicu, radnim danom, njihovim privatnim vozilom, van zemlje. Nema putni nalog, a vodi se da radi. Primio je punu platu za februar i mart, a izgleda i stimulaciju - tvrdi izvor Južnih vesti.

U pomenutim datumima D. N. vodio se kao da je na službenom putovanju, međutim, da li je tako i koji je povod tog službenog putovanja na koje su privatnim automobilom bili direktor Perišić i njegova supruga, iz UKC-a nisu odgovorili.

Ako je reč o zaista službenom putovanju, kakvo je to službeno putovanje direktora Perišića koji inače nema ovlašćenja da zastupa UKC van zemlje, to radi ministar zdravlja, a ako je neki sastanak, opet ne idu direktori kliničkih centara, već ministarka. Ti ljudi imaju ovlašćenja - objašnjava izvor.

Ipak, šta je tačno po sredi i da li za sve putnike tih dana postoje putni nalozi, iz UKC-a nisu želeli da odgovore.

Da je D. N. navodno povlašćen od strane Perišića, kako tvrdi izvor, ide u prilog i to što se u skoro svim mesecima ove godine vodi da radi gotovo svaki državni praznik čime dostiže zakonski maksimum plate sa dodacima, odnosno 32 sata prekovremeno.

Napominje i da tu nije kraj, naime vozačeva supruga A. N, avanzovala je 2022. godine u jednoj službi UKC-a i dobila stalni radni odnos, što izvor povezuje sa odanošću Perišiću, a sve je opravdano, kako piše u aneksu ugovora u koji je redakcija imala uvid, potrebom za prekvalifikaciju zbog povećanog obima posla u tom sektoru.


Perišić i vozači

Direktor KC-a i ranije je imao "poseban odnos" sa vozačima, a njegovom šuraku produžen je pritvor i četvrti put, potvrdili su iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Vozaču Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uhapšenom i osumnjičenom za proizvodnju marihuane i udruživanje u kriminalnu grupu, opet je produžen pritvor. Reč je o šuraku direktora UKC-a Zorana Perišića koji je sa vozačem D. S. potpisao aneks ugovora mesec dana pre hapšenja po kojem je ovaj radnik "napredovao". Iz Agencije za sprečavanje korupcije nisu objasnili da li u ovom slučaju ima elemenata sukoba interesa.

Nešto više od mesec dana pre hapšenja D. S. je kao automehaničar po obrazovanju potpisao aneks ugovora sa zetom Zoranom Perišićem i od "običnog" vozača niškog Kliničkog postao je vozač saniteta, zadužen za hitan ili medicinski opravdan transport pacijenata, kao i unošenje i iznošenje nepokretnih.

Od 11. jula kada je uhapšen u svojoj kući gde je skoro godinu dana "radila" laboratorija za uzgoj marihuane, vozač niškog Univerzitetskog kliničkog centra je u pritvoru. Produžen mu je i četvrti put, a iz Višeg javnog tužilaštva navode da može da traje do 8. januara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislijka

    06:17 // 15. 12. 2023.

    Sta je tu toliko problematično,nakacili se na čoveka kao da je ukrao milione, a one koji to jesu nesmeju ni da pomenu.Zamajavaju narod trivijalnostima.

  • Prolaznik

    21:53 // 14. 12. 2023.

    Vozac nije kriv. On samo ispunjava poslovne obaveze. Ne verujem da bi bilo ko rekao NE sefu a pogotovo osobi kojoj si licni vozac.

  • Auttrikter

    19:52 // 14. 12. 2023.

    Koga briga za Zakon, kolektivni ugovor i moral ! Cepaj, grabi i koristi dok mozes, sutra mozda zglajzas ili dodje neko sa jacim ledjima,pa te oteraju u penziju ! A, sve koji se cude i osudjuju nek se zapitaju, kome su dali i kome ce dati poverenje na izborima !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: