Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:10, 15. 3. 2020.

| Društvo

Vozači sa rampe "Niš-jug" često zalutaju, u "Putevima Srbije" obećavaju putokaze

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti

Sa naplatne rampe "Niš-jug" kod Novog Sela, vozači često zalutaju zbog, kako kažu, nedostatka putokaza. Pravilnik o saobraćajnoj signalizaciji u primeni je od decembra 2014. godine, ali deonica puta od naplatne rampe "Niš-jug" do centra grada, prema svedočenjima vozača, dosta je neobeležena. Iz Puteva Srbije kažu da je dokumentacija u izradi i da je u planu postavljanje putokaza.

Oni koji bez GPS-a dođu do novootvorene naplatne rampe "Niš-jug," lako mogu, umesto u centar grada, da odu nekim drugim putem - starim ka Leskovcu ili u Novo Selo. VVV_9849 Oni koji voze bez GPS-a dugo moraju da voze bez znanja da li su na pravom putu; foto: Vanja Keser

Jedan od onih vozača kojima se baš to desilo je novinarka Danica Vučenić koja se igrom slučaja našla na ovoj deonici.

Kad sam se isključila sa auto-puta pitala sam čoveka na naplatnoj rampi kako da stignem do centra, rekao je da vozim do prvog kružnog toka i da skrenem levo. Pošto nema ni jednog znaka od naplatne rampe do tog kružnog toka ja sam pratila njegova uputstva. Skrenula sam levo i otišla u neke njive, nemam pojma, na neki put - ističe Vučenićeva.

Ona kaže i da je prvi putokaz uočila tek u blizini centra. VVV_9866 Sa naplatne rampe "Niš-jug" kod Novog Sela, vozači često zalutaju zbog, kako kažu, nedostatka putokaza; foto: Vanja Keser

To je dosta dug put, ja sam vozila po uputstvima pošto nemam GPS navigaciju - naglašava ona i dodaje da je to njena greška, “ali ne mora svako da ima GPS”.

Saobraćajna signalizacija u Republici Srbiji uređena je Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji koji je na snazi od decembra 2014. godine.

Iz Puteva Srbije kažu kako rade na rešavanju ovog problema. VVV_9831 Sa naplatne rampe "Niš-jug" kod Novog Sela, vozači često zalutaju zbog, kako kažu, nedostatka putokaza; foto: Vanja Keser

Projektna dokumentacija za vođenje saobraćaja na deonici državnog puta II kategorije A reda broj 158, od petlje Niš-Jug do raskrsnice Novo Selo, uključujući i oba kružna toka je u izradi odmah po dobijanju saglasnosti nadležnih biće postavljena prema odobrenom projektu - kažu iz ovog preduzeća.

Podsetimo, novi sistem naplatnih rampi oko Niša počeo je sa radom 16. januara. Tada je profunkcionisala i stanica “Niš-jug”, kao i još 3 nove rampe oko grada.

VVV_9842 Sa naplatne rampe "Niš-jug" kod Novog Sela, vozači često zalutaju zbog, kako kažu, nedostatka putokaza; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    11:02 // 16. 3. 2020.

    Sta ce nam signalizacija? Sta ce nam putokazi?? Vazno da naplatne rampe rade ... Oni bre nisu u stanju semafor kod suda da srede vec skoro mesec dana. Jos uvek stoji privremeni

  • Đorđe Obradović

    10:14 // 16. 3. 2020.

    Niš nema putokaze, zato što su nadležni iz Direkcije za izgradnju nišlije i ne mrdaju nigde iz Niš i misle da ceo svet poznaje Niš. Vide jednom godišnje Paraliju i to je prozor u svet! Otuđenost, zatvorenost ljudi, učmalost sredine...Putokazi u centru su stari 30 godina. DA nije republičkih institucija ništa se ne bi zamenilo ..turistički putokazi...

  • Boban Todorovic

    23:32 // 15. 3. 2020.

    Da dodam da Nis-istok i Nis-Malca nemaju osvetljenje.Niska Banja nema vezu sa autoputem.
    Katastrofa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: