Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 28. 1. 2019.

| Društvo

Vozači u Donjem Međurovu prelaze prugu dok se rampa spušta [video]

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

Nakon nešto više od mesec dana od nesreće na pruzi u Donjem Međurovu kod Niša i pored rampe koja je nedavno postavljena, vozači ne vode računa i kako se vidi na snimcima prolaze preko pruge u trenutku kada se ona spušta i upozorava da nailazi voz.

Da u Nišu nisu samo rampe koje ne rade problem pokazuje snimak koji je nastao u subotu 26. januara na pružnom prelazu gde je u decembru voz prepolovio autobus. Na snimcima se vidi da je i pored spuštanja rampe i upozorenja da nailazi voz, vozač kolima "preleteo" preko pruge. Auto-prolazi-ispod-rampe1;-foto:-printskrin-Jutjub Vozači rizikuju i prolaze i ispod spuštanja rampe; foto: printskrin

Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na putnom prelazu u Donjem Međurovu, konstatovana su dva slučaja, kada su vozači drumskih vozila, iako je postojalo upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom putnom prelazu - ističu iz Infrastrukture železnice.

Iz Infrastrukture železnice zato upozoravaju vozače da poštuju propise i tako sačuvaju svoje i tuđe živote.

Podsetimo, nesreća u Donjem Međurovu se dogodila 21. decembra, a voz koji je prošao kroz autobus odneo je 3 života na licu mesta, dok je još četvoro njih preminulo tokom lečenja u Kliničkom centru. Tek nakon nesreće je postavljena rampa na prelazu za koji su meštani godinama zahtevali da bude bolje obeležen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sramota

    00:25 // 30. 1. 2019.

    Jos jednom smo dokazali, da smo zaostali za svetom 100 godina, sta drugo reci.

  • sozontije

    04:06 // 29. 1. 2019.

    Koliko mozes da budes nerazuman,pa da ovako nesto radis? Ovo je za ZATVOR.

  • Posmatrac

    22:30 // 28. 1. 2019.

    Postavite kamere tako da jasno ocitavaju registarske brojeve na tablicama- i OLESITE od novcanih kazni. Naredni put ce dva puta razmisliti da li da gazi gas ili ne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: