Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 24. 6. 2022.

| Društvo

Vozom ni u Niš, ni iz Niša - mnoge linije ukinute, građani nezadovoljni

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Pruga
Autobuske karte sve skuplje, a vozova nema; Foto: V. M. R.

I dalje je najisplativiji vid prevoza, ali vozom se više iz mnogih mesta ne može ni u Niš, ni iz Niša. Neke linije ukinute su zbog rekonstrukcije, neke zbog kvarova, a građani koji su njima putovali dok je moglo kažu da je to veliki problem jer su cene autobuskih karata naglo skočile. Iz Železnica Srbije ne preciziraju kada će i koji polasci da se normalizuju.

Nakon rekonstrukcije pruge Niš - Zaječar, koja je trajala dve i po godine, ljudi su konačno počeli ponovo da putuju vozom. Međutim, sada su razočarani.

Više od četiri meseca prošlo je od nezgode u kojoj je oštećen nadvožnjak na Bulevaru Nikole Tesle preko koga se odvija železnički saobraćaj na toj relaciji. Od tada, voz ne ide ni do Panteleja, već samo do Matejevca.

bager nadvožnjak Prošlo više od četiri meseca od nezgode; foto: JV/M. M.Ni do Leskovca više nema polazaka zbog obnove dela pruge Niš - Brestovac. Leskovčanin koji je često vozom dolazio u Niš kaže da su ti vozovi bili puni i naročito važni za studente i radnike koji svakodnevno putuju.

Nedostatak vozova je baš problem, pogotovo ako se zna koliko su autobuske karte poskupele. Verovatno bi i vozne karte poskupele, ali su cene daleko prihvatljivije. Mnogi od nas jedva čekaju povratak vozova, naročito ako se zna da je vremenski tu negde kao i putovanje autobusom - priča on.

Nema od oktobra ni vozova na relacijama Niš - Preševo i Niš - Doljevac - Prokuplje, zbog rekonstrukcije tog dela pruge.

Iz Železnica Srbije potvrđuju da od 1. juna ne saobraćaju ni vozovi Niš - Beograd koji su iz Niša polazili u 5:10 i 17:20, kako ističu, na zahtev Srbija voza.

Kada je reč o oštećenom nadvožnjaku, ranije su naveli da je neophodno potpuno zameniti čeličnu konstrukciju novom. Sada kažu da je na tenderu odabran ponuđač za to i da se čeka rešenje da bi počeli radovi.

Ne preciziraju kada će se to desiti, a nema preciznih informacija ni o tome da li će, kada i koje od ostalih linije da se normalizuju. Do Beograda trenutno postoje četiri polaska dnevno iz Niša, kao i po jedan do Aleksinca i Lapova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    17:14 // 27. 6. 2022.

    Napravi se pruga"200na sat"...Lepo...Milo mi je...a ovde,kod Nas Ne moze 8km,da izmestimo brze I teretne vozove iz Centra!!!Jel'je Nis u Bangladesu?

    • Slobi iz Svajcarske

      13:09 // 11. 7. 2022.

      Izmestanje pruge iz centra Nisa je najveca glupost u istoriji grada Nisa! Jedan kamion, motor ili autobus pravi buku sa vise decibela od voza! Izmestanjem pruge uveliko gubi na turizmu Niska Banja, koja je vec mnogo izgubila ukidanjem tramvaja. Postoje druge mogucnosti: na primer, da pruga do Siceva ide po nadvoznjaku, a da se pored nje izgradi zvucna zastita...

  • Gaga

    13:08 // 26. 6. 2022.

    ...iProsek-C.krst-Trupale-Popovac-D.Medjurovo-C.krst-Malca,a,sa (vec jednom!)izgradnjom istocni obilaznice,voz bi se vracao u Prosek(kao polozena 8)!!

  • Gaga

    13:03 // 26. 6. 2022.

    Zasto se u sistem javnog gradskog I prigradskog prevoza Ne uvede I prigradsko-gradsku zeleznica!?Moguce su TRI Lin:Prosek-D.Medjurovo;Malca-Trupale I

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: