Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 25. 11. 2019.

| Društvo

Vranjanac dobitnik priznanja na niškom “City festu”

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
dom-vojske-Vanja-Keser
"Trifun Bombaš" film je o čoveku koji godinama pokušava da se oslobodi bombe iz svog dvorišta ; foto: Vanja Keser

Vranjanac Dragan Stojanović Frenki dobitnik je priznanja za dokumentarni film “Trifun Bombaš” čija je projekcija održana poslednje večeri festivala dokumentarnog filma i muzike “City fest”, održanog tokom vikenda u niškom Domu vojske.

Na trodnevnom festivalu prikazano je 7 dokumentaraca, a Stojanoviću je priznanje uručeno kao reditelju filma o Trifunu Mitiću iz Surdulice, poznatijem kao “Bombaš”, koji punih 14 godina ulaže napor da se oslobodi avio-bombe koja je u njegovo dvorište doletela tokom bombardovanja 1999. godine.

Stojanović je snimatelj dopisništva RTS-a u Vranju i osnivač Međunarodnog festivala dokumentarnog filma “Dokument”, koji se održava u Vranju od 2006. godine. Iza sebe ima petnaestak dokumentarnih filmova za koje je nagrađivan kako na domaćim, tako i na svetskim festivalima.

Nagradu “Tori Janković” za decentralizaciju filmske umetnosti u Srbiji dobio je prošle godine na Kragujevačkom festivalu antiratnog, angažovanog i akademskog filma (KRAF).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: