Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:31, 1. 3. 2021.

| Društvo

Vranjanac greškom primio dve različite vakcine, Đerlek najavio kazne za odgovorne

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Slađan Antić
Vakcinisan Fajzerovom vakcinom, a revakcinisan kineskom; foto: Privatna arhiva

Vranjanac Slađan Antić primio je Fajzerovu vakcinu, a pre 10 dana na revakcinaciji mu je, umesto iste, data - kineska vakcina. I sve do juče, iako je o tome pisao još 20. februara i direktorki Zdravstvenog centra u Vranju, nije ga, kaže, niko kontaktirao. Pozvao ga je u nedelju državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, rekavši mu da će odgovorni biti kažnjeni, a da će ga on lično zvati svaki dan da pita kako je. U ZC Vranje su bez komentara, a direktorka je novinarima Južnih vesti samo kratko rekla da je u toku unutrašnja kontrola.

Antić je 28. januara primio Fajzerovu vakcinu, a 18. februara je greškom revakcinisan kineskom vakcinom i od tada mu niko od nadležnih nije rekao šta da radi i da li će biti posledica, iako se nije osećao dobro. O tome je, osim direktorki Zdravstvenog centra Vranje Ljiljani Antić, pisao i "Torlaku" i ministru zdravlja.

Prema njegovim rečima, kada je otišao na revakcinaciju u Sportsku halu u Vranju, pokazao je karton vakcinacije, pričao sa doktorom, sestra mu dala vakcinu, a shvatio je da je došlo do greške tek kada je doktor u razgovoru pohvalio kinesku i prokomentarisao kako je dobro da je nju primio.

Ne osećam se dobro, nije mi loše kao što mi je bilo na početku, ali nisam dobro. Prošle nedelje sam bio u Urgentnom centru, pa su me poslali da ležim na Interno odeljenje. Imao sam bolove u grudima, nesvesticu, bio sam na Neurologiji, tamo su mi dali neke lekove. Niko ništa neće da kaže, da potpiše - kaže Antić za Južne vesti.

Dom zdravlja Vranje 10 dana mu niko od nadležnih nije rekao šta da radi i da li će biti posledica; foto: M. D. /JV Juče ga je, kaže, pozvao telefonom državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlak.

Bio je uljudan, rekao da će nadležni za to da odgovaraju i da će da me zove svaki dan. Mogao sam da umrem i šta? Meni je bitno da znam na čemu sam, ja ne znam da li sam vakcinisan, da li sam revakcinisan ili sam dva puta vakcinisan. Niko me ne obaveštava o čemu se radi - kaže Antić.

Odlučan je i namerava, kaže, da tuži odgovorne.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić je kratko za Južne vesti rekla da je u toku unutrašnji stručni nadzor i da je to sve što ima da kaže o ovom događaju. Novinari Južnih vesti su pisali i Ministarstvu zdravlja, ali do sada nikakav odgovor nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:36 // 2. 3. 2021.

    Nista sad mora da primi i trecu... i cetvrtu da bi imalo efekta.

  • Skvo

    08:01 // 2. 3. 2021.

    Sad moze revakcinacija ili fajzer ili kineska ..nista strasno..ce ima potpunu zastitu sa jednom +druga do pola...ako prezivi onda ce bude extra

  • Nislija u neverici

    22:36 // 1. 3. 2021.

    A be Gero, na madjarski li priča sestra, pa gu ne razumeš??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: