Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:23, 4. 7. 2010.

| Društvo

Vranjanac na čelu NUNS

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti, Danas
Vukašin Obradović

Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vranjske", izabran je za predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Za Obradovićev izbor glasalo je 139 od 145 članova Skupštine koji su iskoristili pravo glasa.

On je nakon poslednje Skupštine NUNSa, održane 10. aprila 2010. godine, izabran za potpredsednika ove strukovne organizacije, a nakon što je Đorđe Vlajić 2. juna podneo ostavku, postavljen je za VD predsednika NUNSa.

Obradović je rekao da će prioritet u radu NUNS-a biti rad i usvajanje medijske strategije, jer će to, kako je naveo, opredeliti medijsku scenu u narednih 10 godina i uticati na sudbinu novinara. 

Jedan od prioriteta u radu NUNS-a biće i rešavanje problema u sudskoj praksi i njeno ujednačavanje sa evropskom, jer je, prema oceni Obradovića, sudska praksa u Srbiji postala opasna za medije i novinare.

Vukašin Obradović rođen je 1962. u Vranju, a diplomirao je 1987. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na odseku novinarstvo. Za vreme studija sarađivao je u redakcijama omladinskih glasila Student, NON, Mladost, Stav. Dve godine nakon što je diplomirao zaposlio se u Politici ekspres, gde je nakon četiri godine dao otkaz zbog neslaganja sa uređivačkom politikom. Krajem 1994. pokrenuo je lokalni nedeljnik Vranjske, koji je do 2000. bio jedini nezavisni medij na jugu Srbije. Trenutno je direktor i glavni i odgovorni urednik ovog nedeljnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: