Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 25. 12. 2023.

| Društvo

Vranjanac pretrčao pustinju, fali još 20.000 evra za lečenje malog Nišlije

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_4980 (1)
Pretrčao pustinju; foto: Privatna arhiva M. N.

Nakon 27 dana borbe protiv nehumanih uslova, Vranjanac Marko Nikolić, uspeo je da pretrči 1.420 kilometara kroz pustinju u Maroku i tako prikupi 60.000 evra za lečenje malog Maksima iz Niša kome je za terapiju nedostaje još oko 20.000 evra.

Jaki vetrovi, sunce, peščana oluja, hladne noći, spavanje u šatoru, budjenje svakog dana u 5 ujutru, guranje kolica nekoliko dana, žuljevi i otok nisu omeli Nikolića da odustane na putu koji je zacrtao kako bi pomogao u prikpljanju novca za petogodišnjeg dečaka.

Pobedio sam na kraju. Pobedio sam samog sebe. Uradili smo nešto veliko, uradili smo nešto što mnogi neće razumeti u ovom bolesnom vremenu. Ujedinili smo još jednom ceo Balkan, ujedinili smo sve dobre ljude - kaže Nikolić.

Ističe da je sakupljeno oko 60.000 evra za lečenje i to sve uz pomoć humanih ljudi.

Nadam se da smo poslali veoma vaznu poruku celom Balkanu. Nadam se da sam makar jednu mladu osobu inspirisao - ističe on.

Inače, za lečenje Maksima Milenkoviću bilo je neophodno da se sakupi 80.000 evra za terapiju s obzirom na to da još ne može samostalno da drži glavu, sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom i hrani se putem PEG-a.

Kako bi primio gensku terapiju neohodno je još 20.000 evra, a oni koji žele da pomognu mogu sve informacije pronaći na sajtu fondacije "Budi human"-

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    19:50 // 14. 1. 2024.

    Svaka čast i veliko poštovanje!

  • SMile18

    18:47 // 26. 12. 2023.

    Duboki naklon i poštovanje. Bravo !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: