Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 26. 8. 2023.

| Društvo

Vranjanac trči od Dahle do Marakeša da pomogne malom Maksimu Milenkoviću

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Maksim Milenković
Potrebna mu je genetska terapija u Barseloni; foto: Pokreni život

Fitnes stručnjak i humanista Marko Nikolić iz Vranja odlučio je da za 15-20 dana pretrči maraton od 1.400 kilometara, kako bi prikupio novac za 4-godišnjeg Maksima Milenkovića, koji boluje od specifične mutacije gena, koja čak nema ni naziv. Maksimu je za lečenje u Španiji potrebno 80.000 evra, navode iz fondacije "Pokreni život".

Maksim je rođen prevremeno, ali kao zdrava beba. Nakon mesec dana, dobio je infekciju zbog koje je primljen na Dečiju kliniku u Nišu i od tada počinje njegova borba.

Marko Nikolić Nikolić odlučan da pređe 1.400 kilometara; foto: Privatna arhivaDobija prvi epileptični napad, počinje da gubi na kilaži, da otežano diše i gubi reflekse. On ne može samostalno da drži glavu, da sedi, pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom i hrani se putem PEG-a.

U Nemačkoj je ustanovljeno da Maksim ima mutaciju gena, koja čak nema ni naziv.

Njemu je hitno potrebna genetska terapija u Španiji, gde se trenutno i nalazi na analizama, ali za to je neophodno 80.000 evra.

Vranjanac Marko Nikolić pridružio se prikupljanju novca i želi da za od 15 do 20 dana pređe 1.400 kilometara, uz poruku da se ne vraća kući dok ne pređe celu distancu.

On kreće od Dahle pustinjom do Marakeša i poziva sve koji mogu da kupuju kilometre - jedan kilometar je 6.600 dinara ili 33 SMS-ova, što znači da je potrebno 46.800 poslatih poruka da bi Marko stigao do cilja, a Maksim primio terapiju u Barseloni.

Oni koji žele da pomognu mogu to učiniti slanjem SMS-a sadržaja 61 na 3800, uplatom na dinarski račun 160-6000001495942-25 ili na devizni račun 160-6000001495995-60, preko Paypal-a ili preko E-doniraj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    13:24 // 26. 8. 2023.

    Bilo bi lepo da lekari sa juga Srbije ,svi zajedno,osim onih naravno koji su clanovi SNSa,jer oni ne smeju,upute jedan dopis nasoj pametnoj ministarki zdravlja,sa pitanjem,zasto ne pomazu deci pri teskim oboljenjima,koja zahtevaju lecenje u inostranstvu,a drzava pri tom ni prstom da mrdne,dok se nas uvazeni premijer hvali time.U poslednje vreme bezbroj je akcija za prikupljanje novca za decu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: