Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:37, 29. 3. 2013.

| Društvo

Vranjanac vratio novčanik Nišliji

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Untitled-1.jpg
Pošteni nalazač Stanko Filipović

Redakciji Južnih vesti javio se Branislav Đorđević iz Niša koji je želeo da podeli svoje oduševljenje  gestom mladog sudskog izvršitelja iz Vranja Stanka Filipovića, koji mu je vratio izgubljeni novčanik sa netaknutim novcem i dokumentima.

Đorđević radi kao komercijalista u farmaceutskoj kompaniji iz Beograda, a živi u Nišu. Prošle nedelje je poslovno bio dva dana u Vranju kada mu je, u popodnevnim satima, ispao novčanik iz kola.

- Stanko je novčanik našao, sačekao jutro, odneo novčanik u filijalu “AIK banke” u Vranju, jer je video u novčaniku karticu banke, odakle su me kontaktirali. U banci me je sačekao Stanko vrativši mi novčanik i ja se još jednom ovom pilikom zahvaljujem Stanku i zaposlenima u banci – ispričao je  za Južne vesti Branislav Đorđević koji je umalo ostao bez novčanika u Vranju.

Za skromnog Vranjanca Stanka Filipovića, mladog privatnog sudskog izvršitelja, ovaj gest nije nešto oko čega bi trebalo da se, kako kaže, “diže galama”.

- Ja bih to ponovo uradio, nije tu stvar u novcu nego u dokumentima. Ja sam istog dana pokušao da nađem čoveka, ali pošto banka nije radila u popodnevnim satima, ja sam otišao sutra ujutru i zamolio službenike za pomoć – priča Stanko.

On dodaje da mu je drago što je pomogao Bratislavu da nađe izgubljeni novčanik i kaže da je dobio “nagradu” kao pošteni nalazač.

- Čovek mi je dao 2.000 dinara, nije bitno koliko je para bilo u novčaniku, ali i da je bilo 5000 evra, ja bi ga ponovo vratio – kaže Stanko.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    21:14 // 2. 4. 2013.

    covek je ocigledno odrastao u normalnoj porodici,verovatno i svoju decu vaspitao na isti nacin tako da samo reci pohvale zasluzuje.

  • Kurir Djoka

    15:04 // 31. 3. 2013.

    Svaka čast na gestu!
    BTW je l' ovo na slici Branimir Brstina iz mlađih dana? :D

  • Filip

    21:29 // 30. 3. 2013.

    Moram i ja da pohvalim gospodju Snezu koja mi je vratila novcanik koji sam izgubio kod garaze Nis-ekspresa u cetvrtak uvece. Gospodja Sneza je odmah u petak ujutru pronasla novcanik, u istom stanju kakav je izgubljen je i vratila. Tako da jos jednom hvala i da se zna da i u Nisu ima postenih i dobrih ljudi kojima novac ipak nije na prvom mestu vec postenje i cist obraz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: