Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:33, 21. 8. 2020.

| Društvo

Vranjanci čiste izletišta od smeća

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Boirino brdo - akcija čišćenja
“Bev” će se baviti raznim akcijama, edukacijom, humanitarnim radom i značajnim projektima za Vranje; foto: Privatna arhiva

Grupa entuzijasta iz Vranja, nekoliko desetina njih koje je, kako kažu, okupila ljubav prema gradu iz kog su potekli, organizovaće u nedelju, 23. avgusta od 10 sati akciju čišćenja jednog od najstarijih vranjskih izletišta “Ćoška”.

Članovi Udruženje građana “Borino i evropsko Vranje - Bev” nedavno su počeli sa svojim aktivnostima, a iza sebe imaju akciju uređenja sportskog terena i izletišta “Borino brdo”.

Borino brdo - akcija čišćenja Pod sloganom “Ne budi đubre! Pokupi đubre!” njih desetak su prošlog vikenda realizovali akciju čišćenja “Borinog brda”; foto: Privatna arhiva Okupili su se, kažu, isključivo zbog idela.

Naše Udruženje građana “Bev” će se baviti raznim akcijama, edukacijom, humanitarnim radom i projektima koji će doprineti boljitku našeg grada. Okupili smo se isključivo iz ideala i bez ikakve lične koristi. Finansiramo se sami, iz svog džepa - kaže jedan od članova Branislav Stojković.

Kako kaže, u Udruženju je trenutno nekoliko desetina članova, ali se nadaju da će taj broj biti uskoro veći, a njihovim sastancima moći će da prisustvuje svako ko želi da iznese neku ideju sa kojom bi moglo da se uradi nešto značajno za grad.

Ne pripadamo nijednoj političkoj opciji i trenutno uopšte ne razmišljamo o našem političkom delovanju. Konstantno primamo pohvale raznih političkih opcija, a potajno i pozive za eventualna zajednička delovanja, ali za to ni u kom slučaju nismo zainteresovani - kaže Stojković.

Udruženje će se boriti, dodaje on, da Vranje bude jedan od vodećih gradova u Srbiji, u svakom segmentu.

Borino brdo - akcija čišćenja 23. avgusta od 10 sati organizovaće akciju čišćenja jednog od najstarijih vranjskih izletišta “Ćoška”; foto: Privatna arhiva Pod sloganom “Ne budi đubre! Pokupi đubre!” njih desetak su prošlog vikenda realizovali akciju čišćenja “Borinog brda”, gde su postavili i četiri table sa istim natpisom, dok je slogan naredne akcije “Očisti svaku ćošku”.

O predstojećim aktivnostima Udruženja zainterosovani mogu pročitati klikom ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: