Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 6. 7. 2016.

| Društvo

U Vranju ograničili odštetu za one koje ujede pas

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Psi-lutalice-foto-A.K.-Kosta-Juzne-vesti.jpg
Grad će se, kako je rečeno, pozabaviti i uzrocima velikog broja napuštenih pasa; Ilustracija; foto: A.K.

Gradsko veće u Vranju donelo je odluku da ubuduće iznos odštete povređenima prilikom ujeda napuštenih pasa bude limitiran na 50.000 za punoletne osobe i 70.000 dinara za maloletne.

Ovu odluku je danas obrazložila nova gradska većnica za ekologiju Marina Đorđević koja je na konferenciji rekla da su, pored izmenjenog pravilnika, promenjeni i članovi komisije jer prethodna komisija nije zasedala od 25. decembra prošle godine, pa je trenutno 80 zahteva za isplatu odštete na čekanju. 2 Marina Đorđević, Gradsko veće Vranje foto: I.M. Đorđevićeva kaže da će odluka važiti i za zahteve stigle od poslednjeg zasedanja Komisije; foto: I.M.

Novim Pravilnikom, između ostalog, predviđeni su iznosi  za isplatu naknada nastalih usled ujeda napuštenih pasa, dok u prethodnom Pravilniku novčani iznosi nisu bili limitirani. Ova odluka važiće i za zahteve koji su stigli od poslednjeg zasedanja komisije – kaže Marina Đorđević.

Ona je još naglasila da rukovodstvo grada ima u planu da se ozbiljnije pozabavi uzrocima, ne samo posledicama velikog broja napuštenih pasa, ali nije mogla da precizira u kom pravcu će se kretati, već je samo napomenula da bi trebalo izgraditi prihvatilište za pse.

Prema zvaničnim podacima, u prošloj godini na ime isplate šteta od ujeda napuštenih pasa iz gradske kase ukupno je izdvojeno blizu 5 miliona dinara, tačnije na ime  vansudskih poravnanja građanima je isplaćeno 2.969.000 i sudskim putem 1.716.506 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera M.

    22:05 // 6. 7. 2016.

    A be vranjanci, pa povatajte gi tija kucista da ne apev ljudi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: