Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 10. 6. 2014.

| Društvo

Vranjanci ne odustaju od izletišta "Ćoška"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
coska-vranje.jpg
Vandalizam i bahatost osnovni problem izletišta

Najstarije vranjsko izletište „Ćoška“ koje je prošle godine delom renovirano, ponovo ne izgleda reprezentativno, a izletnika gotovo da i nema.

Nove postavljene klupe su oštećene, smeća ima na svakom koraku, a i trava nije skoro pokošena. U međuvremenu, najavljivano je da će Grad vratiti stari sjaj izletištu, ali je pitanje vlasništva usporilo celu priču.

- Daleko od toga da smo odustali od sređivanja Ćoške, naprotiv, ima mnogo lepih planova i ideja vezanih za uređenje ovog dela grada, međutim, papirologija oko svojine nad objektom koji postoji ovde je u vazi sređivanja - kaže za Južne vesti gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

On napominje da je za održavanje zaduženo Gradsko komunalno preduzeće „Komrad“, ali je izvesno da vandalizam i bahatost nekih ljudi dovode do toga da Ćoška ovako izgleda danas. 2 polomljene klupe

- Zaista smo se potrudili uz pomoć donacije jedne privatne kompanije da vratimo stari sjaj, ali neposredno nakon postavljanja klupa one su se našle na meti vandala, tako da je po malo simptomatično što neki, uglavnom mladi ljudi, nemaju zdravu svest o odgovornom ponašanju - kaže Antić.

Vranjanci se sećaju da je ovo izletište bilo jedno od omiljenih okupljališta mladih, ali da već 20 godina vapi za sređivanjem. Na Fejsbuku je čak i formirana je grupa „Vratimo stari sjaj izletištu Ćoška“ na kojoj su građani aktivno apelovali na nadležne da urede izletište, ali i evocirali uspomene postavljajući fotografije iz vremena kada je Ćoška bila u punom sjaju.

Grafiti na Belom Mostu

3 Grafiti na Belom mostuBeli most u Vranju, jedno od najatraktivnijih gradskih turističkih destinacija, ponovo je „ukrašen“ grafitima.

U oktobru prošle godine ovaj spomenik kulture je bio ispisan grafitima, te je, nakon pisanja Južnih vesti, prekrečen.

U Direkciji za izgradnju grada rečeno nam je da će pristupiti sređivanju čim dobiju nalog od Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: