Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 22. 3. 2013.

| Društvo

Vranjanci piju ispravnu vodu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
casa-vode.jpg

U 2012. godini Centar za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Vranju ispitivao je higijensku ispravnost vode za piće iz centralnog gradskog vodovoda i sa javnih česama.

Uzorkovanje vode sa gradskog vodovoda vršeno je 10 puta mesečno, a po 12 uzoraka hlorisane vode poslato je na mikrobiološki i fizičko hemijski pregled.

- Od ukupno 1.470 uzoraka, mikrobiološki je bio neispravan 1 uzorak ili 0,07% zbog povećanog broja koliformnih bakterija i ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija, a 6 uzoraka je bilo fizičko hemijski neispravno ili 0,41 % zbog boje i mutnoće. Navedeni rezultati ispitivanja higijenski ispravnosti vode ukazuju na zdravstveno bezbedno vodosnabdevanje vodom za piće iz gradskog vodovoda - kaže dr Eržika Antić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Što se tiče javnih česama spitivanje vode iz na teritoriji grada Vranja vršilo se iz 11 javnih česama do marta 2012. godine.

Sklapanjem novog ugovora, u martu 2012.g ispitivanje higijenske ispravnosti vode se vrši iz 4 javne česme: Toplik 1, Pržar, Sveti Nikola i Oton Župančić, po jedan uzorak vode mesečno  na osnovni mikrobiološki i fizičko hemijski pregled.

Od ukupno 63 uzoraka, 19 je bilo mikrobiološki, a 18 fizički hemijski neispravno. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: