Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:05, 1. 3. 2023.

| Društvo

Vranjanci u još jednoj humanitarnoj akciji - “Modni bazar” za Nadicu, Snežanu i Adrijanu

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
vranje centar
Modni bazar će biti održan 7. marta od 10 do 17 sati u centru Vranja; foto: M. D.

Tri Vranjanke bore se sa teškim bolestima i potrebna im je novčana pomoć kako bi nastavile sa lečenjem, a tim povodom će u utorak, 7. marta biti održan Modni bazar u centru Vranja i sav novac od prodatih stvari će biti podeljen na tri jednaka dela i uplaćen za lečenje Nadice, Snežane i Adrijane. Prethodno, svi koji su u mogućnosti da doniraju obuću, garderobu, nakit i torbe, mogu da odnesu u Sabornu crkvu.

35 - godišnjoj Nadici Stošić novac je potreban za lečenje multiple-skleroze na klinici u Moskvi, a 49-godišnjoj Snežani Stanković je neophodna transplatacija bubrega, dok se 36-godišnja Adrijana Simeonova bori sa zloćudnim tumorom kičmenog stuba, koji je zahvatio i rebra, a kao posledicu bolesti ima paraplegiju.

Modni bazar za tri Vranjanke foto:CMTDO Za sve njih je Humanitarna fondacija “Budi human” pokrenula akciju prikupljanja novčane pomoći, a sada im sugrađani mogu pomoći i tako što će donirati stvari ili kupiti nešto na Modnom bazaru.

Sve donirane stvari treba da budu nove ili kao nove. Mislimo o tome da treba da budu kupljene kao poklon nekoj dami za 8. mart. Ako ne možete da donirate ništa od navedonog, uvek možete biti volonter na nekom od štandova ili možete širiti dalje vest o ovoj humanoj inicijativi naše zajednice - navode organizatori.

Bazar će biti održan na platou ispred kafea “Simple” od 10 do 17 sati, a u njegovoj organizaciji učestvuju Ženski solidarni front, Udruženje građana “Bev”, Škola fudbala “Prestiž”, Društvo onkološlih pacijenata Vranje, Eparhija vranjska i Roditeljstvo plus.

Podsetimo, Nadici možete pomoći i tako što ćete poslati SMS sadržine 1436 na 3030 ili uplatom na dinarski račun 160-6000001614786-65.

Da biste pomogli Snežani potrebno je poslati 1447 na 3030 ili uplatiti novac na račun 160-6000001614904-02.

Za pomoć Adrijani možete poslati 1448 na 3030 ili uplatom na račun 160-6000001614910-81.

Inače, nedavno je na Pedagoškom fakultetu održana dekupaž radionica na kojoj je za Nadičino lečenje sakupljeno 20.000 dinara, a sa fakulteta najavljuju još radionica i saradnju sa drugim institucijama kako bi se akcija omasovila i prikupio novac za sugrađanke kojima je pomoć sada neophodna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: