Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 24. 3. 2022.

| Društvo

Vranjanci ujedinjeni u borbi za malog Vukana, za njegovo lečenje i Grad izdvaja milion dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vukan Stoiljković
1239 na 3030; foto: Fondacija "Budi human"

Grad Vranje izdvojiće milion dinara za lečenje malog Vukana Stojiljkovića koji boluje od spinalne mišićne atorfije i čeka da primi najskuplji lek na svetu kako bi preživeo, odlučili su većnici na poslednjoj sednici. Akciji prikupljanja pomoći pridružili su se i Zdravstveni centar i Udruženje “Roditeljstvo plus” koje 16. aprila na vranjskom šetalištu organizuje Humanitarni bazar, kao i mnogi privatnici i pojedinci.

Vukan Stojiljković je sedmomesečna beba iz Vranja kojoj je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija i za čije lečenje je potrebno 2 miliona evra.

Kako je odlučeno na sednici Gradskog veća, novac za Vukana biće iplaćen sa namenskog računa grada za lečenje dece i omladine od teških bolesti, na račun Fondacije “Budi human”.

U borbi za Vukana pridružio se i vranjski Zdravstveni centar, gde su postavljene kutije za prikupljanja novca, kako bi oni koji žele mogli i na taj način da pomognu.

Osim lokalne samouprave i Zdravstvenog centra, i Udruženje “Roditeljstvo plus” 16. aprila na gradskom šetalištu kod Robne kuće organizuje Humanitarni bazar za Vukana, a Škola animiranog filma organizovala kreativnu radioniocu u sklopu koje priprema prodajne predmete za bazar.

Svoj doprinos daće i Narodni univerzitet kroz humanitarnu aukciju slika i predmeta, a slike će donirati polaznici Likovne radionice, kao i akademski slikari.

Podsetimo, svi koji su u mogućnosti mogu da uplate novac Fondaciji “Budi human” tako što će da pošalju SMS 1239 na 3030 i uplate novac na dinarski račun 160-6000001381533-66, a brojeve drugih računa možete pogledati na sajtu Fondacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nada Kojić

    19:43 // 13. 4. 2022.

    Ja sam penzioner, završila sam likovnu akademiju u Beogradu, radila u prosveti do penzije i želim da pošaljem nekoliko slika koje će se prodati za Vukanovo ozdravljenje iz Vranja. Videla sam po prvi put da može da se doniraju i umetničke slike. Javite mi na koju adresu mogu poslati slike. Hvala unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: