Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 31. 7. 2012.

| Društvo

Vranje: Književna zajednica dobila spor

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje, cera mihailovic
Pesnik Miroslav Cera Mihailović, urednik Književne zajednice

Književna zajednica "Bora Stanković" iz Vranja dobila je i drugi, od ukupno tri sudska spora koja se vode sa gradskom upravom.

- Osnovni sud u Vranju doneo je prvostepenu presudu prema kojoj je gradska vlast u Vranju u obavezi da Književnoj zajednici "Bora Stanković" nadoknadi troškove za lične dohotke u iznosu od oko dva miliona dinara - kaže pravni zastupnik zajednice advokat Zoran Davinić.

U obrazloženju stoji da je Osnovni sud u Vranju utvrdio da je odluka Gradskog veća iz 2010. godine o raskidu ugovora o finansiranju Književne zajednice nelegitimna.

Urednik Književne zajednice pesnik Miroslav Cera Mihailović kaže da je samo delimično zadovoljan ovakvom odlukom i da je žalosno što sudskim odlukama danas mora da se dokazuju arogancija, osionost i zle namere prouzrokovane političkim odlukama.

Ranije je Književna zajednica dobila spor protiv grada, prema kojoj je dokazano da Književna zajednica ima pravo na organizaciju Borine nedelje i dodelu književne nagrade Bora Stanković, a za vreme sudskog procesa srpska kulturna scena je bila podeljena na dve istoimene manifestacije koje su se paralelno dešavale u Vranju.

Inače grad i Književna zajednica imaju još jedan spor na sudu, a tiče se prostorija u "Pribojčićevoj kući" gde je smeštena zajednica.

Trenutna gradska vlast se još nije izjašnjavala povodom ove presude jer, kako nam je rečeno, oni nisu još zvanično dobili sudsku presudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    13:19 // 3. 8. 2012.

    Bravo Cero, rasturaj zuto preduzece! Sad cemo tek da vidimo sta su sve muvali i pljackali dok su bili na vlasti. Ovo je samo pocetak odmotavanja!

  • sretko savic

    21:03 // 1. 8. 2012.

    ko stiti ceru ? iza cije li se to suknje krije?koliko kosta postenje u vranju ,i sta to bese obraz i cast? cera zna.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: