Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:30, 8. 10. 2010.

| Društvo

Vranje duguje preko 350 miliona

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
Miroljub Stojčić, gradonačelnik Vranja

VRANJE - Dugovanja grada Vranja u ovom trenutku premašuju cifru od 350 miliona dinara.

Gradonačelnik Miroljub Stojčić obelodanio je da je grad 2006. godine uzeo kredit kod „Inteza“ banke od 300 miliona dinara za završetak brane „Prvonek“, ali da su u planu i nova zaduživanja.

- Već četiri godine otplaćujemo mesečno po pet miliona dinara, pa je ostalo još 200 miliona kredita za povraćaj. Mi redovno servisiramo te obaveze. Zaduživanje kod banke je bilo jedini način da se obezbedi novac za završetak kapitalne investicije, brane Prvonek– objašnjava Stojčić.

Gradonačelnik Vranja kaže da ga ipak više brinu dugovanja grada prema budžetskim korisnicima, koja trenutno iznose 150 miliona dinara.

Ta dugovanja uslovljena su smanjenjem transfernih sredstava iz republičkog budžeta, pa je gradsko rukovodstvo bilo prinuđeno da iz Republike traži dodatna sredstva, ne bi li finansijski problem bio rešen.

Čelnici grada rešenje problema vide u naplati i dugovanja koja grad potražuje uz smanjenje opšte potrošnje Gradske uprave, ali i ostalih budžetskih korisnika.

-Vranje je zaduženo, ali i njemu duguju. Potraživanja grada prema dužnicima iznose 100 miliona dinara, tvrdim da je u sličnom polažaju 90 odsto lokalnih zajednica u Srbiji, mada će situacija biti jasnija nakon rebalansa gradskog i republičkog budžeta – tvrdi Stojčić.

Na poslednjem zasedanju gradska skupština je ipak je odobrila uzimanje novog kredita od oko 80 miliona dinara, potrebnog za izgradnju stanova kojima će Vojci Srbije biti plaćeno zemljište u industrjskoj zoni u Bunuševcu.

Iako je, Vranje prezaduženo, i iako naplata budžeta ide ispod 50 odsto, kreće se u novo zaduživanje. Dokle, u ovom času niko nije spreman da prognozira.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: