Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 3. 4. 2012.

| Društvo

Vranje: izgrađena zgrada za ugrožene osobe

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje, vensan deyer

U Vranju je data na korišćenje zgrada sa 20 stanova u kojoj će se useliti izbegla, interno raseljena i socijalno ugrožena lica.

Zgradu su otvorili šef degacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić.

Zgrada ima 20 stanova, površine od 25 do 48 kvadrata, a izgrađena je u okviru projekta "Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima". Izgradnja je koštala 370.000 evra.

Pored Evropske unije, izgradnju su pomogli grad Vranje, Komesarijat za izbeglice i švajcarska Agencija za razvoj i saradnju "Habitat".

Posle useljenja ovih porodica, u kolektivnim centrima u Vranjskoj Banji, Vrtogošu i Moštanici ostale su još 33 porodice.

Dežer i Stojčić su posetili Biznis inkubator centar "Jumko", još jedan zajednički projekat Evropske unije i grada, namenjen povratnicima iz zemalja Evropske unije i ranjivim grupama.

Obraćajući se polaznicima treninga Dežer je poručio da je na njima da pokažu preduzetnički duh i stvore šansu sebi i zajednici.

Na kraju svoje posete, Dežer je u selu Tibuždu označio početak radova na igradnji mosta na Lukovskoj reci, koji bi trebalo da reši višedecenijski problem 1.200 meštana ovog sela jer zbog oronulog starog mosta dugi niz godina automobili i autobusi nisu mogli da pređu u drugi kraj sela.

Izgradnja betonskog mosta koštaće 79.000 evra, a završetak radova je predviđen za 75 dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: