Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 5. 10. 2011.

| Društvo

Vranje: u ponedeljak tribina o korupciji

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
trazi im racun

U ponedeljak 10. oktobra od 17 sati u Američkom kutku u Vranju, u okviru kampanje Južnih vesti "Imaš pravo da znaš", biće održana debata o korupciji.

Na skupu će se diskutovati o nedovoljno transparentnom trošenju novca poreskih obveznika, problemima sa kojima se mediji susreću ali i nedovoljno izgrađenoj svesti građana da javni funkcioneri troše njihov novac.

Pored Nikole Lazića, zamenik Glavnog i odgovornog urednika Vranjskih novina i Jelene Stojković, novinara Večernjih novosti iz Vranja, o toj temi diskutovaće i Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

- Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja, kao jedan od zakona iz seta antikorupcijskih zakona, građani ne koriste u dovoljnoj meri. Statistika pokazuje da je, kao verovatno i sve ostalo u Srbiji, najlošija situacija upravo na jugu. Kroz našu kampanju želimo da bar malo promenimo situaciju na bolje - kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

U okviru Južnih vesti postavljena je i posebna strana posvećena projektu "Imaš pravo da znaš", gde građani mogu da dobiju odgovore koji ih zanimaju u vezi sa informacijama od javnog značaja - šta mogu tražiti, od koga, kako, šta raditi ako odgovor ne stigne i sl.

U narednih mesec dana biće organizovane još dve tribine, u Nišu i Leskovcu, gde će gosti biti predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać, predsednici NUNS i UNS, Vukašin Obradović i Ljiljana Smajlović, predstavnici NVO sektora i lokalnih medija.

Realizaciju projekta možete pratiti i na Facebook stranici "Imaš pravo da znaš".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: