Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 22. 1. 2014.

| Društvo

Vranje uz Anastasiju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Vranje-Anastasija-sa-gradonacelnikom.jpg
Gradonačelnik Antić obećao je svu podršku Anastasiji i njenoj porodici

Drugostepena komisija Fonda za Zdravstveno osiguranje zasedaće u četvrtak od u 14h, kada će doneti odluku o tome da li devetogodišnja Anastasija Trajković iz Vranja, koja boluje od retkog tumora hordoma, imati pravo na lečenje u Nemačkoj o trošku države.

U međuvremenu, građani Vranja pokrenuli su niz akcija, uglavnom putem društvenih mreža, pozivajući u pomoć sve institucije sistema da se slučaj Anastasije ponovo razmotri.

U utorak su gradonačelnik Vranja Zoran Antić i većnik Aleksandar Stajić posetili porodicu Trajković čija devetogodišnja ćerka Anastasija boluje od hordoma, retkog tumora, koji se može samo izlečiti protonskim zračenjem. S' obzirom da je prvostepena komisija odbila lečenje devojčice u inostranstvu, za četvrtak je zakazana drugostepena komisija koja će odlučivati o zahtevu porodice Trajković.

U razgovoru sa roditeljima gradonačelnik Antić je obećao da će preko resornog Ministarstva učiniti sve da mala Anastasija otputuje u Minhen, gde postoje uslovi za njeno lečenje.

- Ukoliko odgovor drugostepene komisije bude negativan, lokalna samouprava će vam pružiti svu logističku i materijalnu podršku u borbi za jedan mlad ljudski život. Devetogodišnje dete mora da živi - istakao je gradonačelnik Antić.

Kako je najavljeno, učenici Osnovne škole "Radoje Domanović“ koju pohađa mala Anastasija sutra će, u vreme kada Komisija odlučuje, u holu škole pisati poruke podrške svojoj drugarici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • droga

    22:53 // 22. 1. 2014.

    u fondu imaju pare za školovanje svojih polupismenih kadrova. preko milion evra će da plate za školovanje direktora, plaćaju im hotel, auto prevoz,sve...za bolesne ljude nema para,za SNS derikože ima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: