Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 2. 8. 2018.

| Društvo

Nakon jakog nevremena izlila se Vranjska reka

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Vranjska reka preti da uruši ulice i mostove; foto: I.M.

U nevremenu koje je pogodilo Vranje danas nešto pre 15 sati, nabujala Vranjska reka ugrozila je ulice, nanela štetu domaćinstvima, a ugrožen je bio i spomenik kulture "Beli most". Nema povređenih i ugroženih ljudi.

Kako je javio novinar Južnih vesti, policija je zatvorila za saobraćaj most u Niškoj ulici i obezbeđuje ga, a ljudi u toj ulici su očajni, jer su im uglavnom podrumi puni vode.

Održana je i hitna sednica Štaba za vanredne situacije nakon koje je saopšteno da su sve gradske službe izašle na teren.

Najveća oštećenja Vranjska reka je nanela na toku iznad Belog mosta, u Crnogorskoj ulici, kod "Amama“, Bujkovskog mosta, Mačkine česme i u donjem delu grada, u Ulici Marije Kiri. U Poljanici, u prekidu je bio put prema Vlasu, a ponovo su bujični potoci napravili štetu na imanjima u više sela ovog kraja - saopšteno je nakon sednice Štaba.

Formirana je interventna ekipa koja će pratiti tok Vranjske reke u narednih 12 sati, ekipa koja će pratiti stanje najugroženijih mostova, kao i tim koji će obići poplavljena domaćinstva.

U narednih nekoliko sati, prioritet će biti rasterećenje korita od nanosa kako bi se obezbedio nesmetan protok vode i mehanizacija "Vodovoda" upravo radi na čišćenju - navodi se u saopštenju.

Iz Štaba za vanredne situacije apelovali su na građane da se ponašaju odgovorno, da se ne približavaju obali i mostovima za vreme bujičnog talasa, jer su na taj način ugroženi njihovi životi

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: