Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 15. 2. 2022.

| Društvo

Vranjski “Jumko” i kuršumlijski “Simpo Šik” postali vlasništvo i Grada Beograda

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Jumko - Vranje
Jumko bio dužan Gradu Beogradu 1,8 miliona dinara ; foto: "Jumko" Vranje

Po preporuci Vlade Srbije da se izvrši konvertovanje duga u trajni kapital, Grad Beograd je kompaniji “Jumko” oprostio dug od 1,8 miliona dinara, koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi, te će Grad Beograd postati vlasnik jednog dela kapitala. Isto je učinjeno i sa dugom od 679.236 dinara, koliko je preduzeće “Simpo Šik” iz Kuršumlije dugovalo Beogradu.

Kako je objavljeno u Službenom listu Grada Beograda, odbornici prestoničke Skupštine su poslednjeg dana januara doneli odluku o konverziji svojih potraživanja po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanija Jumko i Simpo Šik.

Potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda od strane Holding kompanije Pamučni kombinat “Jumko” Vranje, nastalih nakon 30. juna 2020. godine do dana 26. maja 2021. godine, sa pripadajućom kamatom do 30. septembra 2021. godine, u ukupnom iznosu od 1.822.309,99 dinara, konvertuju se u trajni ulog u kapitalu kompanije - piše u Službenom listu.

Kako je navedeno, Jumko Gradu Beogradu najviše duguje za porez na imovinu - 1,3 miliona dinara, zatim za komunalnu taksu za isticanje firme na poslovnom prostoru u iznosu od 301.394, naknada za korišćenje građevinskog zemljišta iznosi 144.364, a porez na zarade 39.707 dinara...

simpo šik Dugovanje Simpo Šika iznosi 673.235 ; Foto: Lj. M. Zaključno sa 26. avgustom prošle godine, dugovanje Simpo Šik-a prema Gradu Beogradu iznosi 673.235 dinara, a kako piše u Službenom listu reč je o dugu za porez na zarade.

Podsetimo, krajem februara prošle godine i Grad Vranje je Jumku oprostio dug od 1,05 milijardi dinara, koji je preduzeće imalo prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima, a to znači da akcije u Jumku, pored Grada Beograda, ima i Grad Vranje.

Dug od 171 milion dinara koji firma Simpo Šik ima prema lokalnoj samoupravi za poreze na zarade i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, gradska vlast u Kuršumliji je takođe novembra prošle godine odlučila da konvertuje u trajni ulog u kapital u toj firmi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sirotinja raja

    10:27 // 17. 2. 2022.

    Ne mogu da verujem....da li se ovo stvarno desava...povampirise se beogradske dahije i sve otimaju...kako ih samo nije sramota i dokle ce ovo da ide...eeeeeejjjjj narode....KATASTROFA....

  • Tajanstveni Alan

    19:24 // 15. 2. 2022.

    Kad pitas tu siromasnu i nepismenu boraniju, sta ce deci ostaviti i sto im deca beze preko granice, slezu ramenima, u stilu, sila je to, ne smemo nista.
    Sve za Beograd !

  • Слободна Република Југоисточна Србија

    16:32 // 15. 2. 2022.

    Па,исто као и Нишки аеродром.Отимај а ти боранијо неписмена и сиромашна ћути.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: