Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:34, 24. 1. 2020.

| Društvo

Vranjski odbornici potvrdili odluku: Vučiću priznanje iz umetnosti i 100.000 dinara

Autor:M. Dejanović, A. KostićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vucic foto Aleksandar Kostic Juzne vesti
Vučiću 100.000 za razvoj umetnosti u Vranju; foto: Aleksandar Kostić

Vranjski odbornici usvojili su odluku o dodeli priznanja povodom Dana grada, prema kojoj će i Aleksandar Vučić dobiti "Specijalno javno priznanje 31. januar". Kako je obrazloženo, predsednik Srbije će biti nagrađen za doprinos umetničkom stvaralaštvu i izgradnji nove zgrade Pozorišta, a osim diplome, nagrada sadrži i novčani iznos od 100.000 dinara.

Izostalo je, prilikom donošenja odluke, obrazloženje Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja, po kom kriterijumu je Vučić predložen za ovu nagradu koja bi, pre svega, trebalo da se dodeljuje umetnicima, a ovakvu odluku ranije su književnici i profesori nazvali poltronstvom i degradiranjem umetnosti.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Nela Dimitrijević smatra da je ovakva odluka uvreda za Vranjance i kaže da nema umetnosti u tome koliko je novca neko izdvojio za rekonstrukciju Pozorišta.

Nije taj neko iz svog džepa izdvojio sredstva već iz budžeta koji čine pare građana. Još je licemernije u svemu što nagrada sa sobom nosi i novčani iznos, to meni liči na reket - sredstva su uplaćena, ajde sad da vratimo deo - rekla je Dimitrijevićeva za Južne vesti.

Sličan stav sa njom su podelili i drugi profesori i književnici.


Gradska priznanja pojedincima i ustanovama

Osim predsedniku Vučiću, još jedno gradsko priznanje otići će van Vranja i to Umetničkom ansamblu Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, za doprinos razvoja kulturnog stvaralaštva u Vranju.

Za doprinos u društvenom i humanitarnom radu Grad je odlučio da oda priznanje humanitarnom udruženju Koce zauvek, a za razvoj sporta Košarkaškom klubu Panteri.

Osim predsednika Republike, novčani iznos uz diplomu dobiće i policajac Goran Spasić, za ostvarene rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana.

Priznanje “31. januar” dobiće još i profesorka razredne nastave Ivana Vučković, za rezultate u vaspitno-obrazovnoj oblasti i prvi kustos u Muzej kući Bore Stankovića Slobodan Mitrović, za doprinos očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i unapređenja kulture grada.

Inače, obeležavanje Dana oslobođenja Vranja od Turaka počelo je danas održavanjem turnira u džudou i malom fudbalu, a u narednih nedelju dana programom su predviđena brojna dešavanja, među kojima su i koncert Sergeja Ćetkovića 30. januara od 21 sat u Sportskoj hali i dan kasnije koncert Neleta Karajlića sa bendom.

Gradska priznanja biće dodeljena 31. januara na Svečanoj akademiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    00:11 // 26. 1. 2020.

    Znate šta je problem? Što mi ostali humanizujemo te "ljude", što ovi koji udaraju minuse na komentare imaju normalne ljude oko sebe koji znaju sve ali kao gledaju svoja posla... ne sme to tako. Normalna osoba ne sme da se spušta na tako nizak nivo. Njih treba na potpuni ignore. Nek se druže međusobno, nek zagađuju sami sebi život. Imao sam i ja par naprdnjaka među društvom, više ne. Odbačeni su.

  • Vanja

    20:57 // 25. 1. 2020.

    Konacno neko da zna da ceni .

  • Sanja Vasic

    18:13 // 25. 1. 2020.

    Bravo za vranjance, lep gest i predsednik je to zasluzio.

    • Crna Strela

      22:01 // 25. 1. 2020.

      Cime je on to zasluzio? Jel sam gradio nesto, jel sam platio nesto, jel uradio uopste nesto za kuturu ovog naroda? Sve ste gluplji i bedniji, pred ocima vam/nam uzima pare i kiti se ko jelka. Najgori ljudi danas vladaju i podrzavaju ovakav zli sistem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: