Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 11. 8. 2020.

| Društvo

Vranjsko Pozorište vraća na posao otpuštenog glumca, opis posla neizvestan

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Pozorište Vranje
Direktor Pozorišta kaže da će Stojković biti vraćen na posao saglasno njegovoj stručnoj spremi, znanju i sposobnostima ; foto: M. D. /JV

Nakon što je Apelacioni sud poništio rešenje o otkazu koji je glumac vranjskog Pozorišta “Bora Stanković” Saša Stojković dobio pre dve godine, i direktor te ustanove Nenad Jović potvrdio je za Južne vesti da će Stojković biti vraćen na posao, ali ne i da li će opet dobiti radno mesto glumca.

Pravdajući otkaz racionalizacijom u Pozorištu, po kojoj je prestala potreba za njegovim angažovanjem nakon skoro 3 decenije rada, za šta Stojković nije imao dilemu da je usledilo zbog njegovog rada u novinarstvu, on je bez posla ostao maja 2018. godine, ali je, kako je rekao za Južne vesti, sud sada potvrdio da je to bilo nelegalno otpuštanje.

Da će Stojković biti vraćen na posao i da će ispoštovati presudu suda, potvrđuje i direktor Pozorišta Nenad Jović.

U vranjskom pozorištu se do sada poštovao Zakon, pogotovo kad su u pitanju rešenja i presude po sudskim sporovima, te ovog puta neće biti drugačije, što znači da će otpušteni radnik Saša Stojković biti vraćen na posao - kaže Jović.

Direktor nije precizirao da li će se Stojković u Pozorište vratiti kao glumac ili će dobiti novo radno mesto.

Postupićemo strogo po presudi Suda, a to je da oštećeni bude vraćen na radno mesto saglasno njegovoj stručnoj spremi, znanju i sposobnostima - dodaje Jović.

Na pitanje o tome koliko će presuda Apelacionog suda koštati Grad kao osnivača Pozorišta, Jović kaže da će veštak naknadno utvrditi iznos u posebnom postupku.

Sasa Stojkovic Babacko foto P. Blagojevic Juzne vesti Pošto je sud poništio rešenje o otkazu, to praktično znači da njihovo rešenje o otkazu nema nikakvu pravnu snagu, ja se vraćam na mesto glumca, kaže Stojković; foto: JV/P. Blagojević Ipak, prema rečima samog Stojkovića, Pozorište sada treba da mu isplati 30 plata, povezivanje staža, izgubljenu dobit, ali kaže da nije reč o novcu - akcenat je na tome da je neko napravio štetu državi, a kako tvrdi, iz Pozorišta su već jednom probili rok od 8 dana da postupe po presudi, što će ih koštati dodatnih 200.000 dinara.

Pre dve godine Stojkoviću je najpre uručeno rešenje o godišnjem odmoru, a zatim i rešenje kojim se proglašava tehnološkim viškom. Ipak, ni on sam, ali ni NUNS nisu imali dilemu da je otkaz usledio zbog njegovog rada u novinarstvu.

Sa druge strane, direktor vranjskog Pozorišta Nenad Jović tada je rekao da otkaz Stojkoviću nema veze sa politikom, te da je komisija rangirala zaposlene i da je sve urađeno po zakonu. Po toj sistematizaciji, za Stojkovićevim zanimanjem je prestala potreba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: