Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 20. 4. 2021.

| Društvo

Vranju, Dimitrovgradu i Blacu po 20.000 evra od nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
milenković i mali
Vranje apsolutni pobednik; foto: Ministarstvo finansija

U okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” u takmičenju gradova i opština, grad Vranje je prvi među devet lokalnih samouprava koje će podeliti po 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja. Pored Vranjanaca koji su po broju poslatih koverti po glavi stanovnika na 1. mestu, svojom aktivnošću novac su zaslužili i građani Blaca i Dimitrovgrada.

Za 180.000 evra takmičile su se opštine i lokalne samouprave koje su podeljene u 3 kategorije, a u samom vrhu tabela u kategorijama malih, srednjih i velikih opština našle su se i one sa juga zemlje.

Ukupno najbolji rezultat ostvario je grad Vranje čiji je svaki građanin po računici poslao više od pet koverti.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da je ponosan na svoje sugrađane zbog aktivnog učešća u nagradnoj igri, čime su dali veliki doprinos smanjenju sive ekonomije i povećanju prihoda u republički budžet, od čega i lokalna samouprava ima koristi.

Preko raznih resornih ministarstva u vidu sufinansiranja projekata možemo da unapredimo lokalnu komunalnu infrastrukturu, da opremimo i obnovimo bolnice, vrtiće, domove zdravlja, osnovne i srednje škole. Takođe, povećavaju se izdavanja za socijalnu zaštitu, ali i poslovnu infrastrukturu. Tako jedan dobar poslovni ambijent u lokalnoj samoupravi predstavlja benefit za dolazak investitora - rekao je on.

Priznanje Gradu Vranju za doprinos suzbijanju sive ekonomije i osvojeno 1. mesto u kategoriji velikih lokalnih samouprava, gradonačelniku Vranja uručio je ministar finansija Siniša Mali.

Zahvalio bih se i mojim Vranjancima koji su još jednom bili na visini zadataka, jer su svojim angažovanjem podržali i aktivnosti države - rekao je gradonačelnik.

U takmičenju je učestvovala 181 lokalna samouprava, a kako će i na šta novac biti utrošen, odlučivaće građani putem onlajn glasanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: