Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 6. 2. 2015.

| Društvo

Vranju ponovo prete poplave

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
800x600-IMG-6231.jpg
Zbog obilnih padavina u 15h sednica Štaba za vanredne situacije; arhivska fotografija

Velika količina kiše koja je u toku dana pala na celoj teritoriji Pčinjskog okruga, preti da ponovo ugrozi Vranje gde su ulice skoro neprohodne. Za sada su poplavljene samo oranice u Kupincu, a sve ekipe su na terenu.

2 Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije rečeno je da je posle današnjih padavina posebno ugrožen donji deo grada jer kanalizaciona mreža, iako je očišćena, ne može da primi veliku količinu vode.

Postoji mogućnost izlivanja Kupininske, Neradovačke, Ribinske i Ratajske reke. Poplavljeno je zemljište, kao i pojedini stambeni objekti, a ugrožen je i Neradovački most.

Zbog celokupne situacije Gradski štab za vanredne situacije uputio je svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo u ugrožena područja. Sva preduzeća biće u pripravnosti 24 sata i, po nalogu Štaba, reagovaće odmah. Takođe, ekipe Vodoprivrednog centra “Morava” Niš i Vojske Srbije su na terenu. Od Preduzeća za puteve zatraženo je da preduzme sve mere kod Ranutovca i Gornjeg Neradovca.

Po nalogu Gradskog štaba za vanredne situacije biće upućena dodatna mehanizacija u selo Ćukovac, gde je situacija kritična. Takođe, biće otpremljeni i džakovi sa peskom, a radi ispustanja vode biće privremeno obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Zlatokop-Ćukovac.

Prema podacima koji stižu u Gradski štab za vanredne situacije, putni pravac Crni lug - Žapsko je u prekidu. Usled obilnih padavina deonica od 300 metara je potpuno uništena. U toku sutrašnjeg dana biće upućene ekipe da saniraju ovaj putni pravac - izjavio je zamenik gradonačelnika i komandatna Štaba za vanredne situacije Dragoljub Stevanović

U Meteorološkoj stanici u Vranju kažu da je, prema poslednjim merenjima od 13h, na teritoriji grada palo 7 litara kiše po metru kvadratnom i da se padavine i nagli pad temeperature mogu očekivati i narednih dana.

Inače, poplave koje su zadesile Vranje i Vranjsku Banju pre 2 nedelje prouzrokovale su veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

Prema rečima Zorice Popović, gradske većnice, predstavnici Komisije za procenu štete još uvek obilaze ugrožena područja, a današnje padavine mogu dodatno iskomplikovati situaciju.

Na osnovu do sada obrađenih podataka, u januarskim poplava ukupno je poplavljeno 84 hektara. Najviše su stradale površine u Zlatokopu, Toplacu i Kumarevu, gde je šteta na strnim žitaricama potpuna.

Nisu pošteđene ni livade, pogotovu u Zlatokopu i Toplacu, na kojima procenjena šteta iznosi 50 odsto.

Građani još uvek prijavljuju štetu od januarskih poplava, a zaključno sa današnjim danom, šteta iznosi preko 5 miliona dinara - kaže Zorica Popović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: