Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 13. 2. 2015.

| Društvo

Vredna donacija vranjskom porodilištu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
porodiliste-2-veran-matic.jpg
Veran Matić u vranjskom porodilištu

Zahvaljujući donaciji u vrednosti od 100.000 evra, vranjsko porodilište bogatije je za brojnu opremu koja je donirana u okviru akcije “Bitka za porodilišta”.

Odeljenje ginekologije i akušerstva Opšte bolnice u Vranju od danas je bogatije za 9 novih  aparata za kiseonik sa priborom, 6 infuzionih pumpi, po 3 pulsna oksimetra i pacijent monitora sa EKG-om, po 2 reanimaciona stola, aspiratora, defibrilatora, EKG aparata i po jednu vagu za merenje neonatusa, radio talasni nož, ultrazvučni aparat sa kolor doplerom, vakuum aspirator, stacionarni inkubator, topli krevet i transkutani bilirubinometar.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra Vranje dr Mladen Kostić zahvalio se donatoru i kompaniji B92 koji su prepoznali potrebe i važnost opremanja porodilišta u Vranju. 2

"Nordeus" je uspešna kompanija u svetskim okvirima, ali važan deo našeg poslovanja se nalazi ovde, u Srbiji. Mi dobro znamo kako žive naši sugrađani, znamo kakvi su uslovi u bolnicama i porodilištima. Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo da se ti uslovi poboljšaju - rekao je Milan Đukić, menadžer za komunikacije kompanije "Nordeus".

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 iskoristio je priliku i pozvao  nadležne da uvedu poreske olakšice za donatore u humanitarnim akcijama.

Siguran sam da bi ova mera pomogla da se daleko veći broj uspešnih naših kompanija uključi u akcije koje pomažu da se u Srbiji živi kvalitetnije i bolje – reko je Matić.

Ovo je treća velika donacija Nordeusa akciji “Bitka za porodilišta”, a do sada je, zahvaljujući donacijama kompanije koju zovu i “srpski Google” otvoreno novo odeljenje neonatološke intezivne klinike Narodni front u Beogradu, te potpuno opremljeno porodilište KBC Zvezdara, takođe u glavnom gradu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: