Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 14. 2. 2018.

| Društvo

Vrežinski sokaci u blatu i barama

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
ulica
Hazarska ulica; foto: čitalac

Rupe na ulicama nisu jedini problem Nišlija, jer pojedine čak nisu ni asfaltirane. Takav je slučaj i sa Hazarskom ulicom u Donjoj Vrežini, a jedan žitelj ove ulice kaže da im blato pravi velike probleme. Međutim, iz vrha gradske vlasti obećavaju da će se ove i naredne godine raditi na sređivanju ovakvih sokaka.

Iako smo već skoro 20 godina u 21. veku, pojedine ulice u Nišu izgledaju kao scenografija za film čija je radnja smeštena u vreme Osmanlijskog carstva. Jedan od žitelja Hazarske ulice u Donjoj Vrežini, koji je novinarima Južnih vesti dostavio fotografiju, kaže da je neizdrživo živeti u ovakvim uslovima.

Bogu hvala ulica puna dece, a ona jadna kroz nju ne mogu da prođu a da nemaju čizme do struka. A kad je lep i sunčan dan o vožnji bicikle ili rolera mogu samo da sanjaju ili da je odguraju do sledeće asfaltirane ulice. I tako mi u 21.veku idemo brže, bolje, jače kroz bare i blato. I nema veze što nam se kola uništiše, što nikada ne mogu da budu čista - kaže žitelj ove ulice.

Međutim, kako kaže gradski većnik Miloš Milošević, ove godine će se razmatrati asfaltiranje pojedinih ulica.

Razmatraćemo u toku ove godine, pa će nešto biti asfaltirano ove, a nešto naredne godine - naveo je Milošević.

Podsetimo, ulica koja se nalazi u sličnom situanju kao i Hazarska je Daničićeva ulica na Paliluli, koja su zbog bara, građani prozvali "Nišom na vodi". Inače, kako su rekli iz gradske vlasti, ova ulica će biti rekonstruisana na proleće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SP

    15:42 // 17. 2. 2018.

    Ako je potrebno, a misljenja sam da je neophodno da se obelodani i dokumentuje ono sto se godinama samo obecava, poslacu vam slike ovih spojenih blatnjavih ulica, kako moje, tako i onih iz mog komsiluka. Veliki pozdrav iz blata.

  • SP

    15:38 // 17. 2. 2018.

    Postoji jos mnogo neasfaltiranih ulica u Nisu. Jedna u nizu takvih je ulica Viktora Igoa koja se spaja sa Brenickom ulicom i ulicom Nikole Koleta Rasica. Sve ove ulice izlaze na Bulevar Medijana. Osim njih sve ostale ulice su asfaltirane u velikom naselju i predstavljaju ruglo, sram i nebrigu grada i njegovih celnika za one koje u njemu zive ali ne sa ponosom vec sa tezinom koju nose decenijama.

  • Peki

    15:20 // 15. 2. 2018.

    Stavite im jedno ono drvo za punjenje mobilnih to im treba nema veze sto gaze blato

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: