Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 6. 7. 2021.

| Društvo

Vrtić “Čarolija” u Vranju dobio prvi Eko park

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Eko park Vranje
Mališani zasadili sadnice tuje koje će podsećati na solidarnost i moć zajedništva; foto: Grad Vranje

Dvorište vrtića “Čarolija” u Vranju opremljeno je novim mobilijarima za igru dece napravljenim od prirodnog i reciklirajućeg materijala, a ideja za izgradnju Eko parka potekla je od Komesarijata za izbeglice i migracije i Međunarodne organizacije za migracije, jer je do sada 15 deteta iz Prihvatnog centra u Vranju boravilo u tom vrtiću.

Uređenje parka pomogli su i roditelji dece iz vrtića i dece migranata, kao i komšije, pojedinci i firme.

Boraveći u vrtiću deca su dobila priliku da se uključe u formalno obrazovanje, da se povežu sa svojim vršnjacima iz Vranja, da savladaju jezičke barijere i kulturološke prepreke, da steknu neka znanja i veštine koja će im biti neophodna za život i snalaženje u savremenom društvu' - kaže Milica Jovanović Anđelković, regionalna koordinatorka mobilnog tima IOM - a na jugu Srbije.

Eko park Vranje Mobilijar u parku od ekoloških materijala; foto: Grad Vranje Zamenica gradonačelnika Zorica Jović kaže da je ovo još jedan dokaz da je Vranje bilo spremno da prihvati migrante i različitosti.

Nije bilo lako. U nekim trenucima smo se suočavali sa različitim problemima, ali smo uvek i pronalazili rešenja. Sve naše institucije su otvorile vrata svim migrantima. Veoma sam ponosna što smo od početka ušli u sistem i otvorili vrata svih ustanova obrazovanja, od predškolske ustanove do srednjih škola koje se nalaze na teritoriji grada - kaže zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

U programu su nastupili mališani vrtića “Čarolija” sa vaspitačima koji su zasadili sadnice tuje koje će podsećati na solidarnost i moć zajedništva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: