Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 31. 12. 2012.

| Društvo

Vrtić "skuplji" - za svaki slučaj

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
f

Iako još uvek zvanično nije odobreno poskupljenje, pojedini roditelji bili su neprijatno iznenađeni kada im iz niške "Pčelice" za decembar stigao račun uvećan za oko 20 odsto.

Jedan od roditelja koji se javio redakciji Južnih vesti kaže da je bio u čudu kada mu je isposravljen račun za decembar. d Kliknite za uvećanje

- Plaćam punu cenu za dete i do sada je ona iznosila 12.500 dinara, ali sam za ovaj mesec dobio račun od 14.318 dinara i to sa umanjenjem, jer sin 2 dana nije išao u vrtić - kaže otac čije ime je poznato redakciji.

Direktor ove ustanove Zoran Jonić tvrdi da je u pitanju greška.

- To je samo greška i sigurno nije zvanično. Svaka cena koja se bude odobrila biće zvanično objavljena u svim sredstvima javnog informisanja. Nikakve nove cene još nema, a da li će biti zavisi od Gradskog veća - kaže Jonić.

Ipak, u Gradskom veću potvrđuju da je Pčelica tražila povećanje cena i da je gotovo izvesno da će već u januaru vrtić poskupeti.

- Duže vreme se o tome priča i to je jedna od tema koja će verovatno prvih dana januara biti na dnevnom redu - kaže Gradski većnik Branislav Ranđelović.


Menja se i skala

Gradski većnik Branislav Ranđelović kaže da pored povećanja cena postoji verovatnoća i da se izmeni sistem regresiranja.

- Jedna varijanta je da samo poskupe usluge, druga je da se kompletno izmeni sistem regresiranja, da ne bude ovoliko komplikovana skala nego da se uprosti. A, treća varijanta je da se kompletno skala izmeni i da bude jeftinije samo za primaoce dečijeg dodatka, a da svi ostali plaćaju istu cenu - kaže Ranđelović.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    21:24 // 24. 1. 2013.

    Dali ste citali u informeru da je najveca cena vrtica u Nisu 12500din.u Beogradu je 9500din.i sa tako velikom cenom Jonic nista nije placao,hrana za decu skromna,radnicima sve ukinuo,pa sada trazi uvecanje cene na 15500din.da bi placao dugove a kvalitet usluge i plate radnika,uslovi za decu-jos gori.Ko li ce Pcelicu da izvadiiz ovkve dubioze?Jonic svakog dana nanosi sve vecu stetu a vlast u gradu cuti.Necemo dozvoliti da nam iz dzepova vade novac zalopove!

  • Katarina Arsic

    14:30 // 19. 1. 2013.

    Sta ste se okomili na te vecnike i funkcionere,njihova deca idu privatne vrtice,jer su u drzavnim grupe prvelike.Da mogu i ja bi svoje tamo upisala.Tacno je da vecina roditelja koji ne rade vode decu u vrtic,odvode decu u 8 i uzimaju u 14 i 30,koje je to radno vreme,dok oni koji rade ne mogu ni da upisu svoju decu jer mesta nema.Veci broj dobrostojecih roditelja placa minimalnu cenu zbog laziranja zarada i nesto treba pod HITNO da se promeni.Cena u 3 kategorije i kraj!

  • Milena

    19:17 // 15. 1. 2013.

    Pa neko je ovde lud,sve mogu da shvatim,ali ne i to da cenjena gospoda mogu da naprave da cena vrtica bude ista za porodice koje imaju 100000 u kici i kod onih koji imaju 30000. Znaci da ja treba da ispisem decu iz vrtica jer mi je nenormalno placati 8000,sa minimalcem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: