Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 11. 5. 2020.

| Društvo

Vrtići otvoreni, u prokupačke danas došlo samo desetoro dece

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
neven
PU Neven ima oko 700 polaznika, od jutros samo njih 10 se vratilo; Foto: Lj. M.

Iako je prijavljeno oko 140 dece čiji su roditelji zainteresovani za njihov povratak u vrtić u Prokuplju, prvog radnog dana Predškolske ustanove Neven nakon ukidanja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, a posle skoro dva meseca pauze, većina njih se ipak odlučila da svoju decu ostavi kod kuće, pa ih je jutros došlo samo 10.

Po preporuci prokupačkog Kriznog štaba, iz PU Neven ranije su odlučili da otvore svoja dva objekta Biseri i Bajka, koja su spolja i unutra dezinfikovani, a mali broj dece nadležni pravdaju činjenicom da je potrebno da se ispoštuje određena procedura kako bi deca mogla da se vrate u vrtić.

Pretpostavljamo da roditelji nisu na vreme izvadili potvrde sa svojih radnih mesta i lekarska uverenja, ali očekujemo da će broj dece sledeće nedelje biti veći. Izvršena je spoljašna i unutrašnja dezinfekcija vrtića, a radnici su u obavezi da nose zaštitne maske, rukavice i vizire sve vreme u toku rada sa decom – ističe direktorka PU Neven Vesna Jovanović.

Ona podseća da u vrtić mogu samo deca čiji roditelji moraju na posao, pa su roditelji dužni da prilože potvrdu poslodavca da poslove moraju da obavljaju u sedištu firme, a prijem deteta u predškolsku ustanovu je moguć samo uz potvrdu nadležnog pedijatra da je dete zdravo.

Sistematski pregled je isti kao i onaj koji se obavlja pre upisa u vrtić ili nakon dužeg odsustva deteta iz vrtića i ne sme biti stariji od 7 dana.

Direktorka Jovanović naglašava da se na ulazu nalazi dezinfekciono sredstvo i test barijera za zaposlene, a da roditelji treba da se pridržavaju preventivnih mera i distance kao i da ukoliko primete kod deteta simptome repiratornih bolesti, odvedu dete kod pedijatra.

Što se tiče zaposlenih, ukoliko nemaju simptome bolesti, po preporuci epidemiologa, nisu u obavezi da rade test na Covid 19, već samo sanitarni pregled uz pridržavanje preventivnih mera - kažu nadležni.

Inače, konkurs za upis dece u PU Neven za školsku 2020/2021. biće objavljen sredinom maja i trajaće do 15. jula 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vaspitacica

    18:48 // 12. 5. 2020.

    Dobili smo crne maske sve smo otisle i kupile nove jer ove su katastrofa i litar alkohola za ceo vrtic. Doslo 5 dece iz svih 15 grupa a zaposlenih 30. Kako se izivljavaju nad nama, dal ce sindikat pokrenuti strajk ili da se svi isclanimo i osnujemo novi sindikat. Stop nasilju nad vaspitacicama, svi imaju pravo na strajk, pravo na diplome, direktori po politickoj liniji ne po obrazovanju ..... itd.

  • Stanko

    16:39 // 11. 5. 2020.

    Zasto su vrtici dezinfikovani ako niko nije boravio u njima dva meseca? Cemu sve ovo? Ko razume...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: