Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 5. 12. 2017.

| Društvo

Vučić: Država će graditi jeftine stanove i u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić foto Aleksandar Kostić Južne vesti
Za 3 do 10 godina jeftini stanovi; foto: Aleksandar Kostić

Za 450 evra po kvadratu - vojnici, policajci, mladi naučnici i bračni parovi moći će da kupe stanove u Nišu, obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prve rezultate ove “državne stanogradnje” širom Srbije Vučić je najavio za 3 godine.

Ovaj ambiciozni projekat izgradnje 2 miliona kvadrata u celoj Srbiji, kako je rekao Vučić gostujući na televiziji Happy, trajaće 10 godina, ali će prvi stanovi biti izgrađeni za 3 godine. Nije precizirao gde će se graditi jeftini stanovi u Nišu i kada će tačno početi izgradnja, ali navodi da je u stalnim konsultacijama sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem.

Stan od 60 kvadrata biće oko 30 hiljada evra. Država daje 3000 evra, kupac 3000 evra, a onda bi se ostatak isplaćivao kroz kredit, uz mesečnu ratu od 125 evra u prvih 25 godina i 50 evra u zadnjih 5 godina. Ovih 125 evra je dvostruko ili trostruko manje od današnje zakupnine - objasnio je Vučić.

Jedini uslov biće da oni koji kupe stan na ovakav način, ostanu da rade u Srbiji. Građanima Srbije mnogo puta su obećavani jeftini stanovi od države, ali predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveren je u ostvarenje ovog plana jer je, kako objašnjava, dosad ostvarivao ambiciozna obećanja u koja drugi nisu verovali.

Videćete da je moguće, 90 % stvari koje sam rekao, za koje su mi govori da je nemoguće, pa su mi se smejali uglavnom, danas vidite da je itekako moguće - tvrdi Vučić.

Podsetimo, u Nišu su jeftini stanovi za mlade naučnike tema već 8 godina. Izgradnja ovakvih stanova počela je 2008. godine, u ulici Branka Krsmanovića, ali je sve stopirano 2014. zbog spora sa Ministarstvom prosvete, iako je rektor niškog Univerziteta Dragan Antić tvrdio da postoji novac obezbeđen od kredita Evropske banke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    14:14 // 6. 12. 2017.

    Kako ce neko sa dvadesetak, neki cak i manje, hiljada kupiti stan?

  • dragan

    13:06 // 6. 12. 2017.

    Ima jedan grad gde narod radi na za 15-16 000 dinara, tamo je penzioner gradonačelnik, a ujutru nema gužvi po ulicama i svi busevi su prazni, i da škole ne rade od 8 ujutru dragstori bi komotno mogli da se otvaraju u 10 sati. Niš je danas polumrtav grad za tri godine ovde će ostati samo dede i babe njima ne treba pro

    (125x25x12) + (50x5x12)+ 3000+ 3000=37500+3000+6000=46500€

    775€ po kvadratu

    • miki

      16:46 // 6. 12. 2017.

      Apsolutno se slazem.Grad zombija,bezvoljni i istroseni ljudi pomireni sa cinjenicom da nema nade...

  • Овца за шишање

    12:55 // 6. 12. 2017.

    ...
    Мање ће да сврби
    И више да годи
    Када нам на врби
    Грожђе роди!

    Вече је овде
    Умније од јутра
    Доведох вас довде
    Даље мало сутра!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: