Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 18. 2. 2018.

| Društvo

Vučić: Državni organi da omoguće novinarima da nesmetano rade

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
vucic
Nada se da neće biti ubistva novinara u Srbiji; foto: A. Kostić

Povodom nedavne izjave sina ubijene malteške novinarke Dafne Karuane Galicije da se na osnovu atmosfere koja vlada u Srbiji može pretpostaviti da će u toj zemlji biti ubijen sledeći novinar, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da se nada da se to neće dogoditi, iako je konstatovao da ne treba da komentariše ono što je izgovorio stranac. Vučić je pozvao državne organe i političare da omoguće novinarima da nesmetano rade svoj posao.

Odgovrajući na pitanja novinara predsednik Srbije je na konferenciji održanoj povodom prijema studenata Prištinskog univerziteta rekao da osim novinarke Pinka Gordane Uzelac, od ubistva Milana Pantića koje se dogodilo 2001. godine, po saznanjima koje ima, niko od novinara nije bio teže povređen.

Imali ste ubistva novinara u zemljama EU, na Malti i u Danskoj nedavno. U Srbiji niste od ubistva Milana Pantića. Koliko znam sem Gordane Uzelac nikoga sa težim povredama nije bilo - rekao je Vučić.

Predsednik se u odgovoru nije osvrnuo na incident koji se dogodio na njegovoj inauguraciji kada je obezbeđenje vuklo novinare a mnogi su fizički bili sprečeni da izveštavaju, ali jeste na dobitnika Pulicerove nagrade i sina novinarke sa Malte ubijene u oktobru 2017, koja je izveštavala o korupciji. Vučić je kazao da ne bi trebalo da se meša u to što je novinar Metju Galicija rekao, zbog toga što se radi o strancu. On je dodao i da se "politički komesari" bave ovom temom pred beogradske izbore.

A to da se mi borimo protiv propagande zato što je nekome potrebno nešto za neke izbore, evo pobediće na izborima možda...a možda i neće. Ali to ne znači da o svojoj zemlji treba da govorite sve najgore i sve najlošije svaki put kada se dočepate prilike da bi to neko mogao politički da zloupotrebi. A to što mi kažete da je to govorio neko od stranaca, to valjda najbolje govori o njima, što bih se ja u to mešao? To znači da - ili nešto znate, ili je nešto drugo što ne bih komentarisao - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je ipak rekao da se nada da se ubistvo novinara neće desiti u Srbiji.

Nadam se da se tako nešto nikada neće dogoditi ali svejedno još jedanput želim da pozovem sve državne organe da imaju najbolji odnos prema svim novinarima koji imaju drugačije stavove, koji su neretko i politički aktivisti i to je dozvoljeno jer svako ima pravo da svoj stav i na svoje mišljenje u ovoj zemlji i to je naš posao koji treba da udarimo - rekao je Vučić.

Podstimo, Metju Karuana Galicija je na konferenciji o medijima u Poljskoj rekao da će Srbija verovanto biti zemlja gde će biti ubijen sledeći novinar, a da to prognoziraju "agresija političara, kampanje blaćenja i pretnje".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    08:48 // 19. 2. 2018.

    Jos samo ti da im omogucis da nesmetano rade.

  • cinizam

    23:05 // 18. 2. 2018.

    I to rece ovaj? Ima li nekog ko je normalan da
    ovo poveruje? Malo je reci da je ovo laz,malo...

    • prof dr CVETKO prvi

      14:14 // 20. 2. 2018.

      @cinizam : Će vidiš kad krenu izbori u BGDnaH2O , koliko ima "normalnih" i koliko njih mu veruje !
      Sreća je , te nisu izbori u NIŠ/u/ ! Pobedili bi sa 139% dobijenih "glasova normalnih ljudi" !

  • Milorad

    21:58 // 18. 2. 2018.

    A, lokalni organi ? Njima je dozvoljeno. Mogu da ne pozivaju, prete, izbacuju. Njima se može. Oni su za SEDMU silu SILA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: