Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 11. 12. 2017.

| Društvo

Vučić: Gradnja jeftinih stanova u Nišu i Vranju počinje na proleće

Autor:V. M. Izvor:RTS, Južne vesti
vucic
Stan od 60 kvadrata koštaće oko 30.000 evra; foto: A. Kostić

Dva grada na jugu Srbije su, prema najavama predsednika Aleksandra Vučića, među onima gde bi već na proleće trebalo da počne državna stanogradnja. Kvadrat će, kako je kazao, koštati u proseku 500 evra, a prvi stanovi će biti dostupni vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Vučić je, kako prenosi RTS, posle sastanka Komisije za stanove, rekao da će u državnu stanogradnju biti uloženo 200 do 250 miliona evra. Nije precizirano koliko će kvadrata biti izgrađeno u Nišu i Vranju, ali je rečeno da će u Vranjanci moći da kupe stan po nižoj ceni od prosečne.

Naša ideja je da u nekoliko stvari popravimo standard građanima Srbije - pre svega policajcima, vojnicima, pripadnicima BIA-e, čuvarima zatvora, ljudima koji rade težak posao za našu državu. Posao zbog kojeg svi možemo da se osećamo bezbedni, a koji imaju nevelika primanja i koji teško sebi mogu da priušte posebno ukoliko su mladi, ukoliko grade svoje porodice, rešavanje stambenog problema dugoročno - rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić kazala je da će, nakon zaposlenih u državnim službama bezbednosti, jeftine stanove moći da kupe i mladi bračni parovi, a ovo je ranije najavio i Vučić.

U ovom trenutku radimo to za snage bezbednosti, imamo kao komisija negde u vidu da ukoliko ovaj model bude uspešan onda ga repliciramo i na mlade bračne parove i na mlade naučnike. To nije nešto što ćemo uraditi u ovom trenutku, zato što ja duboko verujem u to da idemo korak po korak - rekla je premijerka Brnabić.

Kako je i ranije pojasnio predsednik Srbije, stan od oko 60 kvadrata koštaće oko 30.000 evra, i moćiće da se otplaćuju 30 godina. Uz kamate će, kako je rekao, koštati 126 evra mesečno prvih 25 godina, a poslednjih pet godina 25 evra.

Ukupno bi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Kragujevcu i Kraljevu, prema najavama, trebalo da bude izgrađeno 2 miliona kvadrata.

Podsetimo, sličan model državne stanogradnje Vučić je najavljivao i 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PRAZNI STANOVI

    12:14 // 16. 12. 2017.

    Da li građani znaju da svake godine u Srbiji ostane za 60.000 manje njenih građana (pola zbog negativnog priraštaja, a pola zbog odlaska u EU) ? To znači da se svake godine na tržištu pojavi 15.000 PRAZNIH stanova ili kuća !! Za 10 godina biće 150.000 PRAZNIH stanova i kuća !!

  • Inzinjer

    16:33 // 12. 12. 2017.

    Super meni plata 26 000 dinara, platim ratu ode pola plate a ja ni sa celom nemogu da zivim bez pomoci mojih!

  • Miloš

    05:13 // 12. 12. 2017.

    Nešto mi govori da se bliže izbori...
    Proleće je za 4 meseca a ne zna se ni gde će tačno da budu, a o pravnim stvarima i izradi projekata i da ne govorim!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: