Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 30. 5. 2017.

| Društvo

Vučić: Jedem se što se nisam preselio u Niš, da ih nateram da završe klinički centar

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Graditelj; Aleksandar Vučić, foto: Arhiva JV / Vanja Keser

Zaključujući da mu je žao što su ga "namagarčili" i slagali oko rokova za završetak izgradnje kliničkog centra u Nišu, koji i pored brojnih najava, još nije završen, odlazeći premijer Aleksandar Vučić je upravo to izdvojio kao jedan od svojih neuspeha. On je dodao da mu je žao i što "nije otišao u Niš da ubrza radove".

Govoreći na završnoj konferenciji za novinare na kojoj se obraćao u funkciji premijera, kao jedan od neuspeha istakao nezavršetak izgradnje nove zgrade niškog kliničkog centra. Kako je rekao, “mnogo mu je žao što to nije završeno na vreme”.

Ja se jedem što ja nisam bio tamo. Što se nisam preselio 4 meseca u Niša da ih nateram da to urade. To mi je apsolutno najkrivlje - rekao je Vučić u vili “Mir”, gde je održana konferencija.

Naglasio je da mu je žao što nije bio u Nišu “da ih natera da lopatu po lopatu prenose”, ali nije precizirao na koga misli.

Takođe, ne navodeći imena, ponovio je da su ga lagali i varali oko rokova za završetak izgradnje.

Još sebi ne mogu da oprostim što su me namagarčili. Bezbroj puta sam i povisio ton i bezbroj puta sam imao pritisak preko 200 i još se jedem što kad sam bio u Nišu, što nisam produžio. Što nisam ostao u Nišu i što nisam tada video da me varaju i da me lažu - rekao je Vučić.

On je naglasio da mu je drago što će Nišlije i građani juga Srbije dobiti novi klinički centar koji, kako kaže, podseća na bolnice u Švajcarskoj i bolnicu “Klivlend” u Abu Dabiju i koji bi trebalo da bude završen "za koji mesec".

Podsetimo, svi rokovi za završetak radova kliničkog centra u Nišu su probijeni, a Ministarstvo zdravlja i rukovodstvo kliničkog centra su krivicu svalilo na izvođača radova, italijansku firmu “Insa”.

U međuvremenu je i Republička komisija za zaštitu prava ponuđača poništila javnu nabavku kojom je nabavljena sva oprema za klinički centar u Nišu, ali je ubrzo zaključila da i pored toga nema pravnog osnova za raskid već potpisanog ugovora. Tako ispada da će oprema koja je po nezakonitom tenderu već kupljena i velikim delom ugrađena, ipak ostati.

Inače, gradnja ovog centra započeta je pre mnogo godina, ali se u jednom trenutku stalo. Sve je nastavljeno u oktobru 2013. godine kada je i rečeno da će sve biti gotovo do sredine 2016. i da će u novi klinički centra biti uloženo 32 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • izem ti dusu

    05:37 // 31. 5. 2017.

    Ce li izedes i ovija iz nas grad?

  • penzionerka

    05:33 // 31. 5. 2017.

    Kad ce vec jednom da se pojede?

  • Posmatrac

    19:41 // 30. 5. 2017.

    Jao, evo i ja se jedem sto se veliki vodja jede. Sve sam se pojeo od tuge i zalosti zbog njega sto se jede. Bas mi ga zao!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: