Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 12. 9. 2023.

| Društvo

Vučić: "Nećemo izlaziti iz kancelarija dok ne rešimo pitanje dalekovoda u Brzom Brodu"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230912_111638_1
Predsednik dao obećenje Brzobrođanima; foto: JV/S.V.

Izgradnja podzemnih, umesto nadzemnih dalekovoda u Brzom Brodu, gotovo je nemoguća, smatra predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tokom posete tog naselja obećao da neće izlaziti iz kancelarija dok ne nađu zajedničko rešenje.

Protesti zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda traju već godinu dana, a početkom meseca stanovnici Brzog Broda imali su sastanak u Vladi Srbije, gde nije došlo do konkretnog rešenja, ali predsednik Vučić poručuje meštanima da ne brinu.

Rešićemo problem u Brzom Brodu, nećemo izlaziti iz kancelarija dok taj problem ne rešimo. Da biste znali o čemu se radi, oni kažu da idemo ispod zemlje, to je gotovo pa nemoguće, sad u tim nemogućim zahtevima da Niš ima dovoljno električne energije, a da sa druge strane građani Brzog Broda i Opštine Medijana budu zadovoljni, morate da pronađete rešenje - rekao je Vučić u Nišu.

Građani su ranije u više navrata isticili da je jedan od razloga zbog koga su se nadređni odlučili za nadzemne umesto podzemnih dalekovoda, to što je takva investicija jeftinija. Ipak, predsednik kaže da novac nije problem, već tehničko i tehnološko rešenje.

Nije pitanje koliko košta, mi bismo to rešili, već je pitanje samo možemo li da nađemo tehničko i tehnološko rešenje koje može da bude dobro, ali nećemo izlaziti iz kancelarija, to je moje obećanje građanima Brzog Broda, dok rešenje ne nađemo - poručio je predsednik.

Konkretne razloge zbog čega se insistira na nadzemnim dalekovodima, Vučić nije objasnio, a Brzobrođani su juče izašli na još jedan protest i blokadu kojom je obeležena godina njihove brobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    11:16 // 13. 9. 2023.

    Najbolje je da uopšte ne izilazite. Mnogo manje je troškova.

  • Ricardo

    09:08 // 13. 9. 2023.

    Гадафи-ница тренира строгоћу.

  • Mile banderaš

    00:19 // 13. 9. 2023.

    Lele pa sav parizer ima da nam pojede od sutra, pošto čovek neće ni dom da si ide.Tako sam ja razumeo, pošto iz kancelarije neće da izlaze.Znaci lebac taze svaki dan da im se donosi i za početak kantica majonez.Doduse on nije pojeftinio al će bude usteda na parizer i na jogurt pa ce se kompenzira.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: