Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:01, 20. 1. 2024.

| Društvo

Vučić: Niško porodilište u užasnom stanju, do 2027. biće renovirano

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić
Obećao na prezentaciji programa "Skok u budućnost - Srbija 2027"; foto: Sonja Vidojković

Da će sva porodilišta u Srbiji biti renovinara u naredne godine najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prezentaciji programa “Skok u budućnost - Srbija 2027” u Palati Srbije. On je najavio da će renoviranja krenuti iz četiri najveća grada, a za niško je naglasio da je u “užasnom stanju”. Obećao je i roditeljima za prvo dete 500.000, za drugo 600.000 dinara.

Niško Porodilište staro je više od 50 godina, neke porodilje ga porede sa ratnim bolesničkim sobama, a nadležni već 3 godine uveravaju da je prioritet za rekonstrukciju i daju obećanja koja do danas nisu ispunjena.

Prvo je 2021. godine bila kriva korona, potom pretprošle godine nedostatak para, a ove kao da su zaboravili na to da je i ministarka zdravlja priznala da je "dotrajalo".

Iako nije tačno rečeno kada će početi sa renoviranjem niško porodilište, Aleksandar Vučić rekao je da je u užasnom stanju i da će, poput ostalih porodilišta u Srbiji biti završeno do 2027. godine.

Najavio je je da će od aprila ili maja meseca da će roditelji za prvorođeno dete dobiti 500.000 dinara, dok će za drugo dete dobiti 600.000 dinara.

Za treće i četvrto dete najavio je da će biti mnogo više novca od države, te da će majke dobijati, kako je rekao specijalne nagrade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Penzioner

    14:42 // 22. 1. 2024.

    Da li se iko seca ( a narocito gradolnacenica) kakva su obecanja za izmestanje pruge iz centra Nisa davali? To niko ne pominje u planu predsednika do 3001 god (pardon 2027god)

  • Goran

    21:39 // 21. 1. 2024.

    U nisu je sve najgore ne samo porodiliste otpisani grad pogledajte budjet grada smece na sve strane raspad sistema totalni nikada gore nije bilo u ovom gradu sve institucije su pukle ljudi beze iz nisa samo tako!

  • Zoran Vičić

    19:16 // 21. 1. 2024.

    Za koga porodilišta?! Jel za crnce što ON misli da ih uveze....Srbija se OSULAA,,,,,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: