Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 16. 9. 2015.

| Društvo

Vučić: Perišiću, zašto si tužio "Južne vesti"?

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
vučić i perišić
Vučić pitao Perišića zašto je tužio "Južne vesti"?; foto: Vanja Keser/arhiva

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić javno je, pred članovima Predsedništva stranke u petak uveče tražio objašnjenje od gradonačelnika Niša zašto je podneo tužbu protiv "Južnih vesti".

Vučić je, tvrdi član Predsedništva SNS koji nije želeo da se objavi njegovo ime, indirektno donedavnog lidera stranke u Nišu "opomenuo".

Perišiću, zašto si tužio "Južne vesti"?, pitao je predsednik pred svima - tvrdi izvor.

Da je pitanje postavljeno, novinarima "Južnih vesti" je potvrdio i potpredsednik SNS Bratislav Gašić.

Međutim, Zoran Perišić tvrdi da to nije istina.

Ne, predsednik me nije to pitao - izričit je bio Perišić.

perišić Perišić prvo negirao, pa posle rekao da je ipak bilo priče o tužbi; foto: Vanja Keser/arhivaNakon konstatacije novinara da je ta informacija potvrđena iz Predsedništva, pa i od strane Bratislava Gašića, Perišić je dodao:

Predsednik je rekao "Čujem da si nekoga tužio?", a onda sam ja pokazao sliku sa "Južnih vesti" gde piše "Perišić ukrao pare radnika Elektronske industrije", što je bio vaš naslov, koji sam ja snimio. Nakon toga ste taj naslov skinuli i postavili neki drugi - rekao je Perišić.

Podsetimo, nezadovoljan zbog objavljivanja intervjua sa bivšim šefom pregovaračkog tima za "Ei Niš", gradonačelnik Niša i funkcioner SNS Zoran Perišić je tužio "Južne vesti" i traži 500.000 dinara odštete za "intenzivne duševne bolove, zbog povrede časti i ugleda".

U tužbi se nigde ne navodi naslov koji je Perišić u svojoj izjavi danas pomenuo, već samo "Spasić: Vlast ukrala pare radnika EI".

U spornom tekstu šef pregovaračkog tima za Elektronsku industriju Radiša Spasić je izneo je tvrdnju da je "150 miliona dinara iz fonda Elektronske industrije, kojima je mogao da bude isplaćen deo zaostalih zarada radnicima ove firme, neko ukrao".

Spasić je rekao da  su gradonačelnik Zoran Perišić i državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Ivica Kojić "učestvovali u krađi para" iz tog Fonda. Tačnije, Spasić smatra da je taj novac preusmeren u gradski budžet, a da je to “predložio i realizovao neko na relaciji Perišić - Kojić i time ukrao pare elektronaca".

Gradonačelnik Zoran Perišić je tada danima odbijao da komentariše Spasićeve tvrdnje, a tri dana kasnije je na sajtu Grada objavljeno saopštenje u kome se tvrdi da novac iz Fonda Elektronske industrije nije uplaćen u budžet Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • voja

    21:35 // 22. 10. 2015.

    Sta Perisic moze dobro da uradi za ovaj grad-vise nego jasno NISTA,a da nesme da se suprostavi Vucicu o tome netreba trositi reci.Sramota me je sto nas NIS predstavja ovakav covek-bez boje ,ukusa i mirisa

  • shaft

    16:54 // 17. 9. 2015.

    Od svih pomenutih persona u tekstu,ne znas koje grdji!

  • neša levi

    09:37 // 17. 9. 2015.

    Vučiću nateraj perišića da tuži sebe za nanešeni bol nišlijama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: