Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:08, 7. 8. 2020.

| Društvo

Vučić: Za 10 dana počinje obnova bolnica u Pirotu i Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
aleksandar vucic
Vučić je istakao da se radi o punoj obnovi i ogromnim ulaganjima u bolnice; foto: Vanja Keser

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi za deset dana trebalo da počne obnova bolnica u četiri grada u Srbiji, među kojima su i Opšta bolnica u Pirotu i paviljonski deo stare Bolnice u Vranju. Zamena stolarije, sveobuhvatni unutrašnji radovi i sređivanje 5. sprata bolnice u Pirotu najavljeno je pre dve godine, dok je početak rekonstrukcije vranjske bolnice bio najavljen za april ove godine.

Vučić je istakao da se radi o punoj obnovi i ogromnim ulaganjima u bolnice na 4 nova i, kako je rekao, važna mesta, a nepoznanica je ko će biti izvođač radova.

Bili smo stali sa izgradnjom i sada je važna vest da ćemo krenuti već u roku od 10 dana sa punom obnovom i ogromnim ulaganjima u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi, ali i Ćupriji. To su ta četiri nova, važna mesta u kojima krećemo ili u izgradnju ili u obnovu i rekonstrukciju opštih bolnica - rekao je Vučić.

Bolnica Pirot foto pibolnica.rs Rekonstrukcija Opšte bolnice u Pirotu najavljena pre dve godine; foto: pibolnica.rs Direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović rekao je pre 2 godine da će u rekonstrukciju prvi put posle 30 godina biti uloženo puno novca, ne precizirajući koliko, a da je tender za izradu tehničke dokumentacije raspisan.

Po nekim predviđanjima biće potrebno oko 20 evra za metar kvadratni, a ako znamo da bolnica ima 27.000 kvadrata, jasno vam je da se radi o ogromnoj cifri. Zbog toga će se rekonstrukcija raditi u 3 faze. Prva faza je energentska efikasnost, 2. faza je rešenje za grejanje i klimatizaciju, dok će se u poslednjoj fazi raditi uređenje unutrašnjosti sa kompletnom zamenom instalacija i prateće opreme koje ide u sklopu infrastrukture - rekao je Petrović.

Dom zdravlja Vranje 12 miliona evra za rekonstrukciju vranjske Bolnice; foto: M. D. /JV Kako je najavljeno februara, Vranjanci bi u naredne dve godine trebalo da dobiju Bolnicu u kojoj će sve službe i odeljenja biti pod jednim krovom, sa kompletno sređenim trokrevetnim sobama i posebnim toaletima. Radiće se rekonstrukcija starih objekata i dogradnja novih.

Rekonstrukcija bolnice u Vranju košta oko 12 miliona evra, a finansira je Evropski progres i Kancelarija za javna ulaganja. Bilo je planirano da radovi krenu na proleće, a predviđeni rok za završetak je 450 radnih dana.

Potencijalni izvođači ponude mogu dostaviti do 10. avgusta, piše na sajtu Grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žakić Molorad

    09:46 // 8. 8. 2020.

    Sa rekonstrukcijom bolnice u Pirotu,rekonstruišite i deo bolničkog osoblja u skladu sa Hipokratovom zakletvom.

  • bagerista

    19:42 // 7. 8. 2020.

    Verovatno nekoj svojoj bratiji namestili tendere.Ustvari,bez tendera,stvar je urgentna.Jao bre,ko vas ne zna.

  • Čudesni driblig

    16:22 // 7. 8. 2020.

    Misliš, sledeće dve nedelje su presudne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: