Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 6. 12. 2017.

| Društvo

Vučić najavio otvaranje niškog Kliničkog centra sredinom decembra

Autor:M. Zirojević, J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Aleksandar Vučić miting foto Aleksandar Kostić Južne vesti
Vučić dolazi; Ilustracija; foto: A.K.

Klinički centar u Nišu počeće sa radom 16. ili 17. decembra, sudeći po poslednjem obećanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je najavio da će u ta dva dana otvoriti ovo medicinsko zdanje i obići radove na novim fabrikama koje se grade u Nišu.

Priča o novom Kliničkom centru u Nišu traje već nekoliko decenija, a gradnja je počela polaganjem kamena temeljca 2013. godine. Za desetak dana ova medicinska ustanova konačno bi trebalo da počne sa radom, kako kaže predsednik Vučić, a do kraja godine i da primi prve pacijente.

Pre odlaska kod Putina, idem u Niš na 2 dana, 16. i 17. decembra, otvaramo novi Klinički centar, to je veličanstvena zgrada, presrećan sam zbog toga - rekao je Vučić na televiziji Happy.

Dodao je i da će u okviru nove posete Nišu obići radove na izgradnji fabrika "Cumtobel" i "Imi", kao i radove na Koridoru 10.


Radovanović: Prvi pacijenti lečiće se u novom Kliničkom centru do kraja godine

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović tvrdi da će prvi pacijenti sigurno moći da se leče u novoizgrađenom objektu do kraja ove godine, a istakao je i da će biti zaposleno novo medicinsko osoblje.

Ipak, nije precizirao koliko će lekara i medicinskih sestara dobiti posao jer, kako objašnjava, to zavisi od broja postelja.

Po uredbama Vlade Srbije broj postelja je jedan od primarnih kriterijuma na osnovu koga se određuje broj radnika u Kliničkom centru. Na osnovu tog nekog broja mi bi trebalo da dobijemo sigurno oko 120 sestara, kao što je predsednik i najavio kada je bio kod nas. Trebalo bi da se broj lekara poveća za 40, 50, kao i tehničko, medicinsko, pravno osoblje, jer je ovo “pametna” zgrada u smislu elektronike, mašinstva - pojašnjava Radovanović.

Inače, pored 510 kreveta koliko ih sada ima u Kliničkom centru, u novom će, kako su najavili, biti još 630.

Ono što je dobro za sve Nišlije je da povećanjem kapaciteta, odnosno broja postelja, novom aparaturom koju smo dobili - magnet, 2 skenera, 3 angio sale, samo to vuče za sobom i novih 18 radiologa, interventnih kardiologa, dvadesetak anesteziologa - navodi Radovanović.

Podsetimo, iako završetak izgradnje niškog Kliničkog centra kasni, predsednik Vučić je pre nekoliko meseci naglasio da bi kasnio još više da nije bilo njega. Inače, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je početkom prošle godine najavio da će novi KC biti završen do kraja 2016.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tony

    14:55 // 11. 12. 2017.

    ...ček bre, kako sad opet otvaranje...a šta je radio proletos pred izbore, pa koliko puta će da otvaraju jedan te isti objekat

  • Ex faca

    22:48 // 7. 12. 2017.

    da prostite vi[e volim kada Piksi ili glumci dodju u Nis, bar ne zakrčuju saobraćaj i normalniji su

  • V.Kaludjerica

    18:43 // 7. 12. 2017.

    Hvala velecasnom Munu( citaj Vucic) za klinicki centar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: