Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 14. 10. 2016.

| Društvo

Vučić nezadovoljan, ali obećava “mnogo, mnogo, mnogo para” za Niš

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Vucic-Bulatovic-SM
"Rekao sam Darku da ovog puta na ozbiljan i odgovoran način kreira budžet"; foto: JV

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i pred novinarima kritikovao njegov rad i dosadašnje trošenje para iz gradskog budžeta, ali i najavio nove investicije i obećao da će "davati za Niš više nego za Beograd".

Na obraćanju novinarima u Gradskoj kući kao ključni problem Grada Vučić je naveo to što, iako ne isplaćuje penzije i plate, “ima veći deficit nego cela Republika Srbija”.

Za mene je to neverovatno. Zato sam rekao Darku da ovog puta na ozbiljan i odgovoran način kreira budžet - rekao je premijer Vučić.

On kaže i da je iznenađen time da jedan grad kao što je Niš može da bude u deficitu za 50 miliona evra, navodeći kao primer Beograd, koji je samo jednom bio u deficitu većem od 100 miliona  evra, dok sada taj deficit ne prelazi broj od 10 miliona.

Ovde u Nišu svi politički subjekti gledaju samo kako da se dodvore i kažu narodu: “Evo para, dođi po pare”, a para nema. E, to je najgora stvar. Zbog toga javne finansije u ovom gradu nisu u dobrom stanju - kaže premijer.

Vucic-Bulatovic-Gradska-kuca Građani ispred Gradske kuće premijera pozdravili "spontanim" aplauzom; foto: JVIpak, Vučić tvrdi da će se Niš vratiti na pravi put, obećavajući nove investitore, izgradnju puteva, škola, bolnica i završetak radova na Kliničkom centru, u koji će Vlada ponovo investirati novac, pošto su, kako kaže, pare namenjene za njegovu izgradnju “nestale u međuvremenu”.

Što se tiče podrške Vlade Srbije, kaže premijer, radiće zajedno sa gradonačelnikom, predsednicima opština i samim građanima, da od Niša napravi “ne centar jugoistoka Srbije, već regionalni centar svih okolnih zemalja, kao što su Bugarska i Makedonija”.

Da budem sasvim otvoren: davaćemo više za Niš, nego što dajemo za Beograd. Dobićete mnogo, mnogo, mnogo novca, ali Niš mora da radi na sebi - rekao je premijer.

Posle kraćeg obraćanja, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je između ostalog istakao da uvažava Vučićeve kritike i da će predlog budžeta, čim bude bio spreman, poslati predsedniku Vlade i njegovom timu, da vidi šta oni misle o tome.

Podsetimo, ministri i premijer juče su doputovali u Nišu gde će ostati ukupno 7 dana. Centralni događaj danas bio je Srpsko-albanski poslovni forum u Oficirskom domu na kom se okupilo oko 300 privrednika iz obe države. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gordana Antić

    08:26 // 17. 10. 2016.

    Samo su napravili promaju !!!!!!!!!
    Gradonacelnik gospodin Darko Bulatovic novo postavljeni nije zasluzio da gospodin Vucic podize glas zbog prazne kase - profesor Perisic je bio pored njega pa i neki drugi, a to vikanje se radi iza zatvorenih vrata, a ne pred kamerama !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Звонимир Васковић

    22:44 // 15. 10. 2016.

    Ако Вас интересује како су "они" креирали буџет а како би стварно требало да то буде посетите фејсбук страницу ГГ"искрено за Ниш".

  • Звоними Васковић

    22:37 // 15. 10. 2016.

    Буџет града усваја Скупштина града (чл. 6 Закона о буџетском систему). Централно планирање је напуштено пре око 60 година. Градоначелник намером да нацрт буџета за 2017.год. шаље у Београд, јасно одмах признаје да он и његов владајући апарат незнају то сами да ураде. Може да брука себе и оне који су га поставили али нема право да брука град и нас. Постоје у Нишу појединци и снаге који то знају.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: