Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:00, 24. 8. 2023.

| Društvo

Predsednik države obećao da će lično doneti mamograf leskovačkoj bolnici

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Vucic-KOSTA.JPG
Rekao da će ga lično doneti; foto: A.K.

"I dalje nisam zadovoljan, i dalje milion stvari moramo da uradimo" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu i najavio da će do slave Sveti Nikola lično doneti mamograf u Opštu bolnicu.

Pacijentkinje iz Leskovca i okoline na novi momograf čekaju još od 2021. godine kada je to najavio direktor bolnice Nebojša Dimitrijević, a dok on ne stigne, preglede će i dalje obavljati u niškom Kliničkom centru.

Takva situacija bi trebalo da se promeni do 19. decembra, roka koji je sebi dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Reko sam im, mamograf do Svetog Nikole. Lično ću da ga donesem ovde u bolnicu u Leskovcu, a do januara 2025. to završavamo - rekao je Vučić.

Kao ranije razloge zbog kojih Opšta bolnica u Leskovcu nema mamografe, direktor Dimitrijević je navodio zastoj u nabavci, posle virusa korone, koji je napravila unutrašnja rekonstrukcija te zdravstvene ustanove.

Imamo stari mamograf koji je analogni i na njemu ne možemo da dobijemo snimke u digitalnom obliku. Aparat je non-stop bio u kvaru, pokušavali smo da ga popravimo, ali on opet brzo stane. Sledi nam rekonstrukcija unutrašnjosti, dobili smo mnoge aparate koji su odmah stavljeni u funkciju pa se nadamo da će kroz koji mesec stići i mamograf. Pacijentikinje ćemo do tada, kao i do sada slati za Niš, kao i za okolne gradove - rekao je tada Dimitijević.

Inače, Vučić je u Leskovac došao u pratnji funkcionera Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića i Branislava Nedimovića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ministra Bratislava Gašića, kao i selektora seniorske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, sa kojima je obišao novi stadion.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KLARA

    20:24 // 25. 8. 2023.

    Sve što obeća predsednik ispuni što je odlika odgovornih ljudi.

    • ???

      06:50 // 26. 8. 2023.

      Je l ce on da vrsi pregled na mamografu?

  • nikola

    19:51 // 25. 8. 2023.

    Da li će ovaj čovek ikada da uradi nešto iz svojih ingerencija, a ne samo da vodi političku kampanju našim novcem? Nepodnošljivo je.

  • Naissus

    18:29 // 25. 8. 2023.

    Samo je jedna stvar koju vi MORATE da uradite. DA ODETE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: