Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 7. 11. 2016.

| Društvo

Vučić obećao sklonište za nišku humanitarku, Medijana ga plaća

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Marina Adamović
Marina Adamović na ulici i po hladnoći; Foto: Arhiva JV

Dok niška humanitarka Marina Adamović tvrdi da joj je premijer Aleksandar Vučić obećao da će obezbediti novac za izgradnju skloništa odakle ona može da prikuplja donacije, ovo će platiti Opština Medijana. Arhitekta Ivan Redi uradio je idejno rešenje, a ovo utočište je nazvao “Banka dobročinstva”.

Revoltirana time što, uprkos obećanjima predsednika Vlade Srbije, još nije dobila sklonište u Obrenovićevoj ulici, Marina je pre nekoliko dana reagovala objavivši status na fejsbuku. Ona je napisala da odustaje od objekta i zatražila da obećanih 5.000 evra bude uplaćeno deci kojoj je pomoć potrebna.

Predsednik opštine Medijana Milan Krstić je dan posle objavljivanja ovog statusa sačekao Marinu u Obrenovićevoj i obećao da će učiniti sve da se sklonište izgradi po hitnom postupku. Kako je kazao, izgradnja će se finansirati iz opštinskog budžeta, ukoliko ne pronađu donatore.

Možda uspemo da nađemo i humane ljude koji žele da doniraju izgradnju, da neko ko je na istom zadatku kao Marina plati tu kućicu. Ako ne budemo našli, mi ćemo iz opštinskog budžeta da platimo. Još ne znamo koliko će koštati izgradnja, danas se sastajemo sa investitorima, nadam se da će koštati manje od 5.000 evra – kazao je Krstić.

Podsetimo, Marina Adamović duže od godinu dana pokušava da dobije sklonište u Obrenovićevoj ulici, odakle će moći nesmetano da prikuplja novac za bolesne. Mnogo puta do sada naišla je na nerazumevanje - pojedini vlasnici lokala terali su je da se skloni sa izloga njihovih radnji, a sklonište nije mogla da dobije zbog toga što je, kako su joj odgovarali iz Opštine, nelegalno da se u Obrenovićevoj postavi takav objekat. Ulazak Marina na razgovoru sa Vučićem; Foto: Vanja Keser

Ipak, dok je Vlada boravila u Nišu tokom oktobra, premijer Vučić je lično razgovarao između ostalih i sa Marinom Adamović, koja mu je tada iznela ovaj problem. Prema njenim rečima, Vučić je obećao da zakon neće biti prepreka postavljanju mini-objekta kao i da će za njegovu izgradnju obezbediti 5.000 evra.

Dan nakon mog razgovora sa Vučićem su me kontaktirali iz Opštine Medijana i rekli da će oni izgraditi sklonište. Izgubila sam strpljene jer je već novembar, a ja još nemam gde da se sklonim – kazala je Marina.

arhitekta Ivan Redi projektovao sklonište za Marinu; Foto: FB stranica IVan RediSklonište će se, prema rečima predsednika opštine Medijana, nalaziti u delu Obrenovićeve ulice kod apoteke “Higija”. Kako objašnjava arhitekta Ivan Redi, koji se sam ponudio da besplatno projektuje, sklonište će biti delom od stakla, kako bi Marina imala dobar pregled. Imaće solarne panele koji će obezbeđivati rasvetu i grejanje, a svakog trenutka moći će da bude premešteno na drugu lokaciju.

Odustali smo od prvobitne ideje mobilnog skloništa jer Marina nije bila sigurna da će njena kolica to izdržati. Ovo sklonište će se zvati “Banka dobročinstva” jer će objekat imati uvek tu plemenitu poruku da šalje dobročinstvo – objašnjava Redi.


"Južna Srbija je bolnica prepuna teških pacijenata"

Marina Adamović kaže da joj ne treba skup objekat, već “najobičnija trafika” u koju bi mogla da se skloni od kiše, vetra, snega i ostalih vremenskih neprilika. Ovaj objekat bi, dodaje, oblepila posterima sa apelima za pomoć i slikama onih kojima je potrebno lečenje.

Južna Srbija nije Pariz, Beč... ona je bolnica prepuna teških mladih pacijenata – istakla je.

Podsetimo, ova humanitarka i pesnikinja, iz kolica u kojima se nalazi jer boluje od multiple skleroze, do sada prikupljala pomoć za mnoge ljude i decu kojima je bilo potrebno lečenje, tako što svakodnevno provodi vreme u Obrenovićevoj ulici, dok je vikendima na Bulevaru Nemanjića preko puta pijace “Krive livade”.   

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    14:36 // 7. 11. 2016.

    Не спорећи потребу да се помогне у овом случају, али, и он је доказ нефункционалности државе јер један човек мора да се у све меша, наређује...

    • prof dr CVETKO prvi

      19:57 // 7. 11. 2016.

      @Овца за шишање :
      i ne reši !
      Sreća te je gos-n Redi u Nišu ! Svaka čast velikom čoveku !

  • Dexter

    14:31 // 7. 11. 2016.

    Tipicno za Vucica: bezobrazno populisticko poigravanje sa sudbinama ljudi, sa jedinim ciljem da ljudi kazu "bravo!", a onda sve padne u zaborav. Ispuni bre bar jedno obecanje u zivotu! Uzmes gradu prihode, izdelis obecanja, izvices se na gradonacelnika zbog para - a onda ostavis grad da ispunjava TVOJA obecanja!
    To je kao da nekome obecas azil u Kaliforniji, ali da troskove plati Vlada SAD!

  • lahor

    13:40 // 7. 11. 2016.

    Ko je obećao taj neka i ispuni.Uzdamo se u komunikacijama,pogotovo u načelnika čika Markisica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: