Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 30. 7. 2020.

Vučić opet o niškoj brzoj pruzi i kanalizaciji, ministarka Mihajlović najavila radove za sledeću godinu

Pruga Niš Brze pruge Srbije; Foto: JV/V. Milić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je ponovio da će pruga Beograd - Niš biti modernizovana i da će se vozovi kretati i 200 km/h. Ministarka saobraćaja Zorana MIhajlović iznela je i nove detalje - radovi počinju naredne godine, radiće Kinezi, a ukupno će koštati 2 milijarde evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ivan Gavrilović

    11:29 // 30. 7. 2020.

    200k /h u krivinu,obožavam tu brzinu. Ma ekstra. Uzmeš 2 milijarde kredita od Kine, angažuješ Kineze i njihovim firmama, a ne našim, vratiš te 2 milijarde i opet im duguješ te 2 milijarde. Ovo je za robiju. A pritom uvezeš virus iz Vuhana. Umesto da se pare obrnu od strane naših firmi. Gde je tužilaštvo da reaguje, radi se o iskorišćavanju služ položaja.

    • Milan

      14:03 // 30. 7. 2020.

      Koje nase firme? Sem it kompanija i pojediih trgovina, sve ostalo u srbiji i dalje koristi tehnologiju iz 20. veka. Svi radnici i inzinjeri koji nesto vrede pobegli su odavde. A sa ovakvima koji su ostali ne mogu da se rade ovakvi projekti. Manite se tog komunjarskog nasledja "nase firme". To vise ne postoji

  • DMXX

    11:48 // 30. 7. 2020.

    Hahahahaaa...Nista ako nije leteci voz.To isto kao sto izmestaju prugu koja ide kroz grad vec 10 god.Nego kod srpskog penzosa prica pije vodu. Danas opet prica i da smo najnapredniji NE SAMO u EVROPI...Ni Šojiću ovakav sarkazam nije padalo na pamet!

  • Milos Dinic

    11:48 // 30. 7. 2020.

    Isto kao sto su izmestili prugu iz centra grada pre 5 godina. Rampe podignute, vozovi prolaze, stvaraju se kilometarske kolone vozila koje cekaju da prodje voz. Cesto se desi da je rampa spustena po 20 min a da uopste i ne prodje voz.
    A oni nam pricaju pricu o 200km/h

  • Pera

    11:52 // 30. 7. 2020.

    Pa ovi lokalni Niški kalemari još nisu završili eksproprijaciju a ovi iz Bg oće tu da grade prugu. Tek tvrde pazar koliko da se "ugrade" a ovi ih teraju da rade legalne stvari. Uaaa za BG. Hoćemo sami da krademo, ne treba nam Bg.

  • hoće li biti ispoštovan Zakon o javnim nabavkama?

    12:09 // 30. 7. 2020.

    Da li će kanalizacionu mrežu graditi Naisus ili će nam uvaliti neke beogradske fušere kojima će se raspadati kanalizacione cevi tokom istovara?
    Grad je osnovao gradsko preduzeće za vodovod i kanalizaciju koje bi trebalo da se bavi izgradnjom i održavanjem vodovodne i kanalizacione mreže. Hoće li posao izgradnje mreže dobiti neposrednom pogodbom, u skladu sa ZJN ili će posao biti namešten drugima?

  • juče se u Kolubaru srušio most sa pretovarenim kamionom

    12:17 // 30. 7. 2020.

    Ni ne čudi me što na konferenciji za novinare danas ministarka mora da ćuti. Šta bi odgovorila na novinarsko pitanje kako je organizovala kontrolu osovinskog opterećanja teškaša na putevima Srbije i kako organizuje kontrolu bezbednosti mostova preko kojih prolaze vozovi?
    Šta bi odgovorila na novinarsko pitanje o ulaganju u niški aerodrom?

  • Mara

    12:17 // 30. 7. 2020.

    Mi smo u nisu sve "sredili"samo nam trenutno treba brza pruga. Inace ministarki Mihajlovic svaka čast žena radi neprekidno i dosta toga je uradila

    • DMXX

      14:51 // 30. 7. 2020.

      I dalje te nije sramota ovolikih minuseva,tvojim nepresušnim nebulozamaa?? Ugasi se vise...

  • Čudesni dribling

    12:21 // 30. 7. 2020.

    Za kanalizaciju mu verujem, tu je stručnjak!

  • dragoljub stamenković

    12:38 // 30. 7. 2020.

    Počinju radove na pruzi čim završe investiciju na Magarećim livadama.

  • Milos

    13:11 // 30. 7. 2020.

    Brze pruge, za brz beg iz ove ludnice zvane Vuciceva Srbija!

  • Рекосте

    15:37 // 30. 7. 2020.

    Да ће пруга од Г.Матејевца до Зајечара бити готова у августу ове године. Значи не од Ниша, већ од Г. Матејевца, а од станице Црвени Крст до Г. Матејевца стара и лоша пруга пролази и даље кроз насељени део Ниша?!Колико и где је уграђено нових скретница и нових сигнално сигурносних система и система железничке везе, што све утиче на брзину и безбедност саобраћаја?

  • Ko sprečava

    15:41 // 30. 7. 2020.

    držvu i Železnicu da već jednom krene, etapno u potpunu rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad i to iz pravca Dimitrovgrada do stanice Sićevo ili NIška banja? Kada reše železničku zaobilaznicu iili izmeštanje pruge iz Niša, onda mogu da kmpletiraju. Dokle će se odlagati rekonstrukcija ovog evropskog železničkog koridora? I da u međuvremenu, pruge nam urastoše u svakojaka rastinja.

  • Djunta

    16:16 // 30. 7. 2020.

    Sve, sve, al niko da ne pomene Ljuba Slavkovica, experta za gradske pruge !

  • No1

    16:21 // 30. 7. 2020.

    Ko je za šta "zadužen" i "specijalista" - o tome i priča i zbori !
    A mnogi ima da popasu - za šta im je i poklonjena pažnja ... i trava !

  • AntiPA

    17:42 // 30. 7. 2020.

    Ovo se u teoriji propagande zove “urgentno popravljanje rejtinga”. Izgleda da pada popularnost ludom vodji. Pazite, 1,9 miliona glasova koje je uzeo je zapravo malo da dobije predsednicke izbore. Posebno u drugom krugu ne mozes pobediti bez 2.1-2.2 miliona. A ovo su jedva izveli uz sve pretnje i zastrasivanja. Ako jos i pada popularnost...

  • Filozof

    18:38 // 30. 7. 2020.

    ... ocekujem da kroz koji mesec Vrhovni komandant najavi slanje Srpske ekspedicije na Mars i Pluton u letelicama Car Dusan i Stefan Nemanja.

  • Zoki Niš

    20:32 // 30. 7. 2020.

    He he....sta god da ovaj lik izjavi, kamara budala se prima!
    Probio rok za dve godine BG- Budimpešta!
    Naravno....pitanje je i kada ce to uopšte da se završi, a penale za probijene rokove placamo mi!
    I on opet mrtav ladan daje (po ko zna koji put) obecanja bez pokrica, i opet imaš morone koji mu veruju!
    Nije ni čudo što smo talog Evrope!

  • David Štrbac

    20:46 // 30. 7. 2020.

    Sećamo se Miloševića i brze pruge kroz Niš, stigla nova mušterija a nova obećanja, ene ga Slavković u Kalči uzima zemlju matejevačku za prugu. SNS yes

  • Otpor

    21:55 // 30. 7. 2020.

    Nista bez "Zorke koridorke", za 100 godine sticicemo Japan :) Nego sta bi sa mitom i kafanskim zivotom nase drage Zorke i njenim muzem? SNS oprao sve?

  • branislav

    23:09 // 30. 7. 2020.

    1957.e je neko u komitetu niša rekao da prugu treba izmestiti iz grada a još uvek kroz palilulu nišku prolaze cisterne sa raznim kiselinama.A verujem da će do 2057.e to biti uradjeno jer će se gradjani odseliti za boograd prugom pa će uklanjanje nepotrebnog grada biti završnica ove priče.

    • Prike

      11:09 // 31. 7. 2020.

      Najnadahnutiji vizionarski komentar do sada.

  • Nishlija

    15:17 // 31. 7. 2020.

    Posto su ove predizborne aktinosti za 2022, znamo da ce samo "kamen temeljac" da se pusti. Verovacu tek kada kupi i "plavi voz", jer sa tako "brzom prugom" bili bi bez veze da se vozi autom ili helokopterom

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: